Ana's TIPS & TRICKS // 5 stvari koje treba znati o SUHIM ŠAMPONIMA

  Krenuli su topliji dani, više smo po vani i bavimo se sportovima, stoga se i kosa zna češće zamastiti: trebali bismo je prati najviše dva puta u tjednu, ne češće. Naime, prečesto pranje šteti kosi, vlasištu i žlijezdama koje reguliraju znojenje i mašćenje vlasišta.

  Farba i šiša: Ana Kuštre @ Do šminke i frizure za pol vure

  Izabel Goulart Beach Photoshoot08
  Izabel Goulart // ELLE Russia // foto Xavi Gordo (8 Artist Management) // styling Vadim Galanov


  Puno žena ima veliku problem s mašćenjem kose, žlijezde odrađuju svoju funkciju u prevelikoj mjeri pa se kosa neprestano masti.

  1. Spas je u suhom pranju, sprejevima s brašnastom teksturom: taj čaroban prah koji olakšava život i odgađa pranje kose na bazi je pudera i odmašćuje kosu i vlasište.

  2. Danas ga možemo kupiti i u osnovnim nijansama kao što su crna, smeđa, crvena i narančasta.

  3. Klasičan sprej bijele boje namijenjen je plavoj kosi, a možete i upotrijebiti klasičan puder za bebe, posvijetlit će nijansu kose i sakriti masnoću.

  4. Ako birate boju spreja u skladu s bojom kose, ujedno ćete prikriti izrast!

  5. Suho pranje oduševilo je sve žene i vjerujem da ga većina ima kod kuće, pripazite sprejevi imaju i svoju lošu stranu! Baza je jako suhi puder koji pomaže, ali isto tako jako isušuje kosu i vlasište pa ga koristite samo u kritičnim prilikama, a ne svakoga dana. Nakon upotrebe spreja, a pri pranju kose, nakon šamponiranja stavite neku masku koja će kosi vratiti vlagu i nahraniti je.

  Izabel Goulart Beach Photoshoot08 

  I dečki koriste suhe šampone

  Izabel Goulart Beach Photoshoot08