ANA-MARIJA BOKOR VRDOLJAK // na dodjelu sam nosila vintage ljepotu, maminu zlatnu haljinu iz 60-tih

  Vintage moda posljednjih je godina zavladala crvenim tepisima, nose ih zvijezde diljem svijeta, ali i svakodnevni je stil nerijetko u znaku nekog cool kroja retro vibre. Kod nas je taj moment na super način isfurala glumica Ana-Marija Bokor Vrdoljak, kad je nedavno na dodjelu Nagrada hrvatskog glumišta nosila predivnu haljinu svoje mame Katice. Kreacija je iz 1968., kratka i elegantna, zlatna, s posebnim volanom koji krasi gornji dio forme.

  ana dodjela

  - Kreacija je iz Njemačke, mama je tamo radila na jednoj klinici, i dobila ju je na dar od jedne svoje pacijentice. No, haljina je originalno iz Južnoafričke republike - rekla je Ana-Marija.

  Uz to nosila je zlatno-srebrne modne dodatke, cipele i torbicu, koje su na jednostavan način dale stilski okvir haljini, zvijezdi kombinacije.

  ana43

  Srebrna haljina će nastaviti život, naslijedit će je Iva Katarina, njezina 12-godišnja kćer, koja je ujedno bila i prezenterica na dodjeli.

  ana marija bokor vrdoljak i kcer iva

  mama i kćer - Ana-Marija i Iva

  Na haljinu je nosila i bundu, također vintage.

  Ana-Marija obožava vintage, cijeni taj retro moment i auru koju ima odjeća s pričom.

  ana22

  - Moda se ponavlja, no krojevi i materijali tih vremena daleko su kvalitetniji i bezvremenski - priča mi.

  Majčina odjeća za nju osim ljepote, ima i veliku sentimentalnu vrijednost.

  - Kako su 80-te sada in, imam dva mamina kompleta iz tog vremena koje sam dala krojačici da im prepravi suknju jer su mi malo preveliki, ali kroj i forma su ostali isti. Uskoro ću ih s veseljem obući i bit će prilike da budu viđeni - ponosna je.

  ana77

  - Sjećam se kad je ona nosila tu odjeću, bila sam djevojčica, pa me te stvari vraćaju u djetinjstvo. A sada mi 'govore' da sam odrasla i da sam ja sada mama jedne djevojčice - istaknula je.

  Sjeća se kako je voljela isprobavati mamine stvari kao mala, bio je to poseban gušt koji je ostavio toplu emotivnu crticu u njezinu srcu.

  ana99

  - Kad smo bile male i gledale naše mame da se uređuju, sve smo željele biti kao one. Potajno smo isprobavale njihovu odjeću i nosile je. A sada s ponosom možemo to činiti javno i pružiti našim mamama posebno veselje - iskrena je.

  Kćer Iva Katarina je već ‘rezervirala’ neke haljine koje joj se sviđaju te je najavila da ih želi nositi kad odraste.

  - Volim mjene životnih ciklusa. Lijepe su i simbolične - zaključila je Ana-Marija.