'ALEKSANDAR' by NENAD SOVILJ // slobodan let i raširena krila uz papigu TROPSKIH tonova

  Divna kolekcija Nenada Sovilja predstavljena je sinoć na Oleander terasi hotela Esplanade (možda najljepšoj u Zagrebu). Ime kolekcije je Aleksandar, a tema ptice, papige, let, krila i tropski tonovi. Po prvi puta autor upotrebljava pravo perje ptica.

  Sovilj Aleksandar021 04 fotograf Mladen Saric

  foto kampanje: Mladen Šarić

  - Krila, kao dio vlastitog tijela, i iskustvo koje omogućuju, od davnina uzdižu bića do najviših razina postojanja, fizički, ali i metafizički – komentirao je autor.

  Sovilj Aleksandar 2021 4

  - Šesnaesta po redu kolekcija, pod nazivom 'Aleksandar', svojom formom veliča skupinu takvih jednih inteligentnih bića, papiga, i to onih prvih donesenih na europsko tlo, točnije u antičku Grčku, kao kolijevku demokratske tradicije utemeljene na ideji slobodnog pojedinca – stoji u priopćenju.

  Sovilj Aleksandar 2021 1

  Imamo li krila i kako ih koristimo stvar je osobnosti i pojedinca, no Sovilj se ovom kolekcijom divi upravo sposobnosti da ih proširimo i osjećamo unutarnju slobodu.

  Sovilj Aleksandar021 08 fotograf Mladen Saric

  Papiga, koju je Mladen Šarić nekako nagovorio da ulovi ogrlicu koja pada, simbol je i kolorističke snage, ona taj svoj styling nosi ponosno i upečatljivo.

  Sovilj Aleksandar021 01 fotograf Mladen Saric

  Ako ste gledali crtić Rio, prisjetit ćete se tih simpatičnih scena u kojima je naglašena ta posebnost papige kao bića čudesne, skladne ljepote. Pa baš je takav i nakit koji Sovilj potpisuje.

  Sovilj Aleksandar 2021 9

  Radi se o kreacijama skladnih boja, perje kao inspiracija i element otkrivaju svu eleganciju ukrasa. Podršku bojama daju i smola, zlato i srebro te razno kamenje.

  Sovilj Aleksandar 2021 7

  Sve skupa djeluje veselo, obojano, 'riovski' plesno i pozitivno, no očit je umjetnički okvir koji Sovilj konstantno provlači kroz kolekcije.

  A to su ručni rad, kvaliteta i posvećenost detaljima. Nakit izgleda poput malih skulptura, mnogo je više od ukrasa kojim se kitimo.

  Sovilj Aleksandar 2021 2

  Za 'zelenu scenografiju' prezentacije zaslužan je kreativni tim zagrebačke craft cvjećarnice Đardin, a okupljeni su uživali u biranim Stina vinima.

  Sanja Music Milanovic i Nenad Sovilj Sovilj Aleksandar 2021

  Soviljov nakit nosi i Prva Dama Sanja Milanović - ovdje u društvu autora i umjetnika Nenada Sovilja

  Gabi Novak x Sovilj Aleksandar 2021

  Gošća večeri bila je i Gabi Novak

  Fotografije kampanje: Mladen Šarić

  Fotografije s događanja: John Pavlish

   

  Sovilj Aleksandar021 05 fotograf Mladen SaricSovilj Aleksandar021 06 fotograf Mladen SaricSovilj Aleksandar021 07 fotograf Mladen SaricSovilj Aleksandar 2021 6Sovilj Aleksandar021 11 fotograf Mladen SaricSovilj Aleksandar021 13 fotograf Mladen SaricSovilj Aleksandar 2021 3Sovilj Aleksandar 2021 5Sovilj Aleksandar 2021 8Sovilj Aleksandar 2021 10