7 hrvatskih modnih autorica // jesenski SEVENT POP-UP održat će se 14. i 15. listopada uz glazbu i druženje

  Najnoviji komadi i modni dodaci brendova Ira Rumora, FILIA Design, y/GIA, SALICULA, Josipa Fostač, Izabela Kečan i Eltier ekskluzivno će biti dostupni u zagrebačkom Program Baru (Martićeva 14F), 14. i 15. listopada

  Pop-up store SEVENT otvara vrata u petak, 14. listopada u 16 sati, a večernji program i druženje kreću od 18 sati, kada DJ pult preuzima DJ Kali.

  925 Sevent FINAL 5 v3

  U subotu, 15. listopada, posjetitelje uz shopping očekuje jutarnji glazbeni program uz DJ Stankoffa od 10 do 15 sati, a komadi dizajnerica bit će im na raspolaganju do 22 sata.

  SEVENT je projekt u organizaciji sedam modnih autorica

  Cilj je približiti dizajn široj publici te kupcima pružiti jedinstveno iskustvo shoppinga. Osim međusobne podrške, velik je naglasak i na slow fashion – ističu autorice. Natupile su na niz događanja, no ovo je prvi puta da su zajedno u jednom projektu.

  Ovakvi bi projekti mogli promijeniti modnu scenu te utjecati na njezino konkretnije buđenje.

  925 Sevent FINAL 1

  Evo što kažu o svakom brendu:

  FILIA design
  Kostimografkinja i dizajnerica Anamarija Filipović-Srhoj stoji iza brenda FILIA, koji će na jesenskom SEVENT pop-upu prikazati novu kolekciju za jesen/zimu 2022/23., a dostupni će biti i njezini komadi iz prijašnjih kolekcija. Nova kolekcija sadrži pamučne, lanene, kožne i svilene komade, koji naglašavaju ljepotu i prirodnost.

  y/GIA
  Brend modne dizajnerice Jelene Geštakovski u SEVENT pop-upu će predstaviti svojevrsni preview svoje nove, dugo najavljivane kolekcije. Kolekciju će najaviti kroz jednu novu odjevnu kombinaciju, koju će biti moguće isprobati i kupiti, a također će biti dostupan i njezin popularni model torbice, 'OVERPRICED PURSE', u više boja i dimenzija.

  925 Sevent FINAL 6

  SALICULA
  Dizajnerica Nika Vrbica koja stoji iza brenda SALICULA za SEVENT pop-up je pripremila pretežito žensku kolekciju s nekoliko unisex komada. Riječ je o ready-to-wear komadima iz nove, ali i već predstavljene kolekcije, koje karakteriziraju jarke boje i uzorci prilagođeni jesenskoj i zimskoj sezoni. Dio odjeće nastao je upcycling metodom, pri kojoj su vintage komadi ručno oslikani i izvezeni. Svi su komadi unikatni, a postoji i mogućnost naručivanja personaliziranih komada. Nikina odjeća i modni dodaci slave umjetnički aspekt mode i komplimentiraju tijelo s namjerom podizanja raspoloženja i samopouzdanja svakoga tko nosi SALICULA dizajn, prema sloganu brenda - 'Make art. Wear art. Be art'.

  Ira Rumora
  Slow fashion brend Ira Rumora bavi se prvenstveno izradom manjih kolekcija i šivanjem odjevnih predmeta po mjeri. Politika kvalitete iznad kvantitete apsolutni je prioritet istoimenoj dizajnerici, čija odjeća nastaje nastaje kroz igru spoja neobičnih tekstura i materijala s klasičnim odjevnim predmetima. Svaki se novi komad izrađuje po narudžbi, te se prilagođava pojedincu. Na jesenskom pop-up storeu uz nove modne dodatke bit će dostupni i komadi iz Irinih posljednjih kolekcija te one of a kind modeli nastali tijekom diplomskog studija modnog dizajna na TTF-u.

  925 Sevent FINAL 3

  Josipa Fostač
  Uz pojedine komade iz diplomskih kolekcija, dizajnerica Josipa Fostač predstavit će i odjeću iz nove pre-debut kolekcije. Bit će tu majica, suknji, hlača i šalova, koji odišu suvremenom romantikom, a njihova posebnost leži u originalnim printovima. Josipini komadi savršeni su za ranu jesen, no funkcioniraju i kao zimski komadi uz slojevito oblačenje. Svi komadi nastali su od eco-friendly materijala, baš kao i print.

  Izabela Kečan
  Nit vodilja Izabelina brenda je minimalistička elegancija, a njezini se komadi najčešće mogu okarakterizirati kao casual, business i smart casual. Brend stvara u okvirima slow fashiona, stavljajući naglasak na klasične, minimalističke odjevne predmete koji su pogodni za sve sezone, čime se izbjegava suvišno gomilanje odjeće. Izabela Kečan će na SEVENT pop-up storeu uz novu, jesensku kolekciju prodavati i komade iz svojih prošlih kolekcija, koje je prikazala na modnim revijama u Srbiji i Hrvatskoj, a među njima će osim minimalističkih komada biti i nešto svečanih.

  Eltier
  Fokus brenda Eltier je zasada stavljen na ženu i ženske kolekcije, a cilj je nositeljici omogućiti da uz djetinju zaigranost istražuje vlastiti stil, vlastitu osobnost, bez ograničenja i potpuno nesputano. Odjeća koju joj Eltier nudi pruža upravo mogućnost oslobađanja unutarnjeg sjaja i magije. Eltier komadi nastali su od većinski prirodnih materijala kojima se kod nošenja postiže maksimalna udobnost i ugodnost.

  925 Sevent FINAL 4

  Autor fotografija: 925 Studio, styling: Marcela Vrček / make-up Iva Rukavina / modeli Mirna Bralić i Magda Kljenak

  925 Sevent FINAL 2