ZAŠTITA OD SUNCA NA EKO NAČIN // Eucerin ima top formule za zaštitu po eko pravilima

  Pretjerano izlaganje suncu može biti vrlo štetno, uključujući i kožu tijela. Neka od oštećenja uzrokovanih djelovanjem sunca na kožu su preuranjeno starenje kože, hiperpigmentacija pa čak i rak kože. Zato je od presudne važnosti koži pružiti pouzdanu i trajnu zaštitu tijekom cijele godine.

  INT EN ECN s18 Sustainability 02 2021 PR

  Kako pojedini UV filteri utječu na okoliš?
  UV filteri predstavljaju jedini način zaštite kože od oštećenja izazvanih suncem: nezamjenjivi su kad je u pitanju zaštita od sunca. Međutim, pojedini UV filteri nepovoljno utječu na život u moru. To se poglavito odnosi na sastojke - oksibenzon i oktinoksat, za koje se smatra da doprinose izbjeljivanju koralja što negativno utječe na krhki morski ekosustav.

  Pouzdana zaštita od sunca koja je blaga prema okolišu
  Kad koži trebate pružiti zaštitu od sunca, bitno je odabrati njegu koja je blaga prema okolišu. Eucerin je već dug niz godina posvećen razvoju njege čiji je utjecaj na okoliš minimiziran, a kvaliteta zaštite od sunca i podnošljivost na koži jednako kvalitetna i pouzdana.

  Eucerin SUN njega iznimno je blaga prema okolišu temeljem sljedećeg:
  • Široki raspon Eucerin njege za zaštitu od sunca ne sadrži oktinoksat i oksibenzon (UV filtri za koje se smatra da doprinose izbjeljivanju koralja) i u skladu je s havajskim zakonom o zaštiti koraljnih grebena
  • Eucerin njega ne sadržai najlon - vrstu mikroplastike. To je bio jedan od bitnih održivih ciljeva dermokozmetičkog branda Eucerin kojega su uspješno ispunili do 2020. godine.
  • Do 70% svake Eucerin SUN formule je lako biorazgradivo, što smanjuje utjecaj na morski okoliš
  • Neprekidan rad i poboljšanja na formulama kako bi se dodatno smanjio njihov utjecaj na okoliš

  sun Rangeshot


  Proizvodi za zaštitu od sunca dermokozmetičkog branda Eucerin pružaju sveobuhvatnu zaštitu od oštećenja uzrokovanog suncem. Asortiman Eucerin SUN zaštite kože od sunca uključuje preparate koji su prilagođeni individualnim potrebama kože i sadrže aktivne sastojke za specifična stanja kože, a mogu ih koristiti odrasli i djeca.

  Eucerin Oil Control Dry Touch gel krema za tijelo SPF 50+ sadrži inovativnu Oil Control tehnologiju za regulaciju sebuma i pigmente koji apsorbiraju lipide ostavljajući površinu suhu na dodir i pružajući dugotrajan učinak protiv sjaja prikladan za masnu i/ili aknama sklonu kožu.

  ECN 19604 Sun Dry Touch woman with hand PR RGB

  Za sprječavanje preuranjenog starenja kože, unutar Eucerin SUN linije kriju se proizvodi poput Eucerin Photoaging Control losiona SPF 50+ koji sprječava fotostarenje čija je formula obogaćena kratkolančanom i dugolančanom hijaluronskom kiselinom kako bi vidljivo smanjio znakove starenja kože uzrokovanog suncem.

  Za kožu sklonu alergijama na sunce, formula za zaštitu kože od sunca i zaštitu nakon izlaganja suncu s alfa-glukozil-rutinom kod Eucerin kreme-gel za zaštitu kože osjetljive na sunce SPF 50 pomaže spriječiti alergije uzrokovane suncem, kao što je PLE (polimorfna erupcija svjetlosti).

  001573 GL cl EUC Oil Control Range oil control SPF 50 202112 PR 5


  Sigurna dječja igra na suncu
  Eucerin je razvio i pouzdanu zaštitu za nježnu kožu beba i djece. Naime, Eucerin zaštita od sunca za dječju kožu posebno je razvijena kako bi pružila učinkovitu biološku zaštitu stanica. Kombinacija aktivnih sastojaka smanjuje rizik od dugoročnog oštećenja kože izazvanog UV zračenjem i pomaže u obnavljanju kože oštećene djelovanjem sunca. Asortiman uključuje Eucerin Sensitive Protect Kids sprej za zaštitu dječje kože od sunca SPF 50+ u 200 ili 300 ml varijanti koji ujedno pruža visoku zaštitu te ublažava osjetljivu kožu i Eucerin Sensitive Protect Kids losion za zaštitu dječje kože od sunca SPF 50+ koji je prikladan od 3 mjeseca starosti.