HAIR_info // njega kose u par koraka – od masaže vlasišta do ključnih sastojaka s biljkom piskavicom i ružmarinom

  Hrvatski beauty brend Olival predlaže nove formule s piskavicom, ružmarinom te donosi idealnu i jednostavnu dnevnu njegu, koja odgovara svim tipovima kose.

  - Prvi korak je priprema i to laganom masažom vlasišta koja stimulira protok krvi što između ostalog potiče rast kose. Kada je poticanje rasta kose u pitanju od davnina je poznato djelovanje eteričnog ulja ružmarina, a stručnjaci iz Olivala spojili su upravo eterično ulje ružmarina i eterično ulje klinčića u novo Ružmarin klinčić ulje za njegu kose - .

  olival piskavica sampon i ulje

  Ružmarin klinčić ulje osim što potiče brži rast i bolju gustoću kose, njeguje i revitalizira vlasište. Eterično ulje ružmarina karakterizira antibakterijski učinak i izvrsno djelovanje na mikrocirkulaciju čime se omogućava bolji protok hranjivih tvari, a eterično ulje klinčića ubrzava mikrocirkulaciju vlasišta i pomaže obogatiti skalp kisikom. Osim toga bogato je i vitaminima A, C i K te mineralima, a djeluje i antiseptički i protuupalno. Preporuka je ulje nanijeti prije pranja na suhu kosu, a može se ostaviti i preko noći, no tada je potrebno umotati kosu u turban ili još bolje, topli ručnik.

  Nakon što smo masažom i uljnim pakungom pripremili vlasište i kosu, slijedi drugi korak rutine: pranje kose (masiranjem, ne trljanjem) šamponom koji odgovara stanju i tipu kose. Ukoliko želite stimulirati rast i ublažiti opadanje kose idealan odabir je novi Olivalov Piskavica šampon.

  Piskavica je tradicionalno korištena biljka u ayurvedskim i kineskim praksama njege iznutra i izvana, a bogata je i proteinima, lipidima, flavonidima. Doprinosi prokrvljenosti i nutritivnom obogaćenju vlasišta što je ključno pri poticanju rasta, smanjuje prorjeđivanje kose te doprinosi svježini i većem volumenu, a Piskavica šampon obogaćen je i pantenolom za dodatnu i pojačanu njegu. Nakon što se završili s pranjem (ovisno o potrebi kosu možete i dva puta šamponirati), ne zaboravite temeljito isprati kosu.

  Treći korak rutine prilikom njege kose posebni su tretmani kao što su maske, regeneratori, serumi, losioni ili ulja za završnu njegu i sjaj.

  Ružmarin klinčić ulje za kosu: 5,30 EUR
  Piskavica šampon: 5,90 EUR

  olival piskavica sampon