Ana's TIPS & TRICKS // suha ulja ulaze u SAMU SRŽ LASI te joj daju dubinsku njegu

  Suho ulje spas je baš za svaku kosu. To su ulja koja se brzo upijaju i lagana su, a osim čarobnog argana i makadamije tu su i ulja avokada, grejpa, suncokreta jojobe, sjemenki ruže…

  Piše: Ana Kuštre @ Do šminke i frizure za pol vure

  Klasična ulja ostaju na površini kose dok suha ulja lakoćom temeljito prodiru u samu srž vlasi dajući joj dubinsku njegu.

  Thylane Blondeau Summer Beauty02

  Prije smo na kosu stavljali teška i masna ulja kao što su ulje masline, kokosa, ricinusa… ona njeguju, ali to nisu ulja za svakodnevnu upotrebu! Prije desetak godina u naš svijet ušla su suha ulja koja su prigrlile sve žene imale one gustu i suhu kosu, neposlušnu ili onu beživotno tanku.

  Thylane Blondeau Summer Beauty04

  Suha ulja vole svi, jer imamo izvrsnu formulu za svakodnevnu njegu, a da pri tome kosa ne ostane masna. Uljem raspetljavamo zamršenu kosu, a super djeluje i na mokroj i na suhoj kosi. Svakoga dana samo kap do dvije suhog ulja frizuru pretvara u podatnu, sjajnu i njegovanu.

  Osim svakodnevne njege, suho ulje stavljamo i u boje, izbjeljivače te uključujemo u brojne druge kemijske procese na kosi. Danas baš svaki brend za kosu ima liniju suhih ulja kojima brinemo o kosi. Ona su najčešće dodatak preparatima kao što su kreme za kosu ili šamponi i maske, a nalazimo ih u koncentratima pa ih moramo oprezno dozirati.

  FOTO Harper’s Bazaar Vietnam // Margaux Demaria

  Thylane Blondeau Summer Beauty01