U četvrtak, 23. listopada 2026., u City Islandu u Buzinu otvorena je Plantéa – Pizza & Coffee Roastery, novi plant-based restoran koji spaja hranu, dizajn i mindfulness. Plantéa je zamišljena kao prostor u kojem se hrana konzumira sporije i svjesnije, od tijesta koje se diže 48 sati do razgovora koji traju dulje od same kave.
Meni potpisuje tim kuhara koji hranu doživljavaju kao energiju koja hrani tijelo i smiruje um. Svaka pizza izrađena je od sezonskih, biljnih sastojaka, a kava se prži u vlastitoj coffee roastery s naglaskom na održivost i autentičan okus. Koncept restorana temelji se na pažnji prema detaljima – hrana, kava i prostor organizirani su tako da potiču usporavanje i prisutnost u trenutku.

„Plantéu smo otvorili s filozofijom koju i privatno živimo. U svijetu koji mjeri brzinu – mi smo izabrali tišinu. Kreirali smo mjesto gdje se sjećamo kako je to jesti sporo, razgovarati bez žurbe i osjetiti okus do kraja“, izjavio je Atam Puri, suosnivač Plantée, prilikom otvorenja.

Otvorenje je okupilo uzvanike iz gastronomije, poduzetništva i influencere. Prostor je popratio lagani organic house set, a mirisi svježeg tijesta, bilja i kave doprinijeli su dojmu pažljivo osmišljenog ambijenta. Interijer kombinira zemljane tonove i minimalističke elemente s toplim svjetlom i detaljima koji stvaraju osjećaj smirenosti.

Plantéa nudi vlastitu plant-based pizzu razvijenu spajanjem tradicionalnog tijesta i suvremenih tehnika, kao i posebno prženu Plantéa kavu. Osim redovnog jelovnika, restoran planira organizirati privatne i tematske gastro evente, vjenčanja s vegetarijanskim i plant-based konceptom, te razvija Plantéa catering fokusiran na sezonske, održive namirnice.

Plantéa je nastala kao mindful prostor u središtu Zagreba koji povezuje vegetarijansku hranu, estetiku i energiju.
Filozofija restorana temelji se na svjesnom blagovanju, prirodnim ritmovima i iskustvu svih pet osjetila. Projekt poziva na usporavanje, disanje i vraćanje pažnje na okus, miris i ljudsku interakciju.








