Parfem – aplikacija i nošenje

  Kao što iz zimske u ljetnu sezonu, i obrnuto, mjenjamo krojeve, tako radimo i s parfemom. Svaki je miris predefiniran za sezonu u kojoj bi ga trebali koristiti.

  Orijentalni, teški mirisi bolji su zimi, za niske temperature ili večernji look. Prema tome, proljetni i ljetni mirisi su laganiji, sadrže citrusne i nježne cvjetne note, laganiji su i svježi.

  A kako bi se vaš omiljeni miris najbolje istaknuo i kako biste uistinu uživali u njemu, aplicirajte ga na golu kožu – na zapešće, na unutarnji dio lakta, na rupicu na vratu ispod brade i iza uha. Na tim je mjestima temperatura tijela nešto viša, pa parfem bolje hlapi, odnosno osjete se sve njegove esencije i to redom: prvo top note, zatim srce mirisa i na kraju baza.

  No, nemojte trljati zapešća nakon što aplicirate parfem na to mjesto jer ćete umanjiti izražajnost top nota. A to su one note koje prve osjetimo i na račun kojih često i odaberemo parfem!

  Što se tiče odjeće, tijekom dana ćete vjerojatno obnoviti nošenje mirisa: upamtite da će prirodni materijali poput vune, pamuka, svilenog ili pamučnog baršuna i kašmira bolje 'projicirati miris nego što će to učiniti umjetna vlakna.

  Kad sprejate, činite to na razdaljini od barem 20 centimetara. Izbjegavajte aplikaciju parfema na materijale intenzivnih boja ili svijetlijih nijanse, moguće je da će se vidjeti mrlje.

  Također, nemojte aplicirati parfem na kapute i krzno – može ostaviti tamnije mrlje koje je teško odstraniti. A i na krznu će se neke note manje osjetiti pa će parfem imati drugačiji miris.

  Ne aplicirajte parfem na nakit. Može promijeniti boju nakita ili mu čak oštetiti površinu.

  Kako biste bili sigurni koju koncentraciju koristiti, provjerite ispod: (manja koncentracija za dan i sport, veća za noć).
  -Eaude Cologne: 2 – 5% parfemskog ulja je rastopljeno u alkoholu.
  -Eau de Toilette: sadrži 4-10% parfemskog ulja.
  -Eau de Parfum: sadrži 8 – 15% parfemskog ulja.
  -Soie de Parfum: sadrži 15 – 18% parfemskog ulja.
  -Perfume: sadrži 15 – 25% parfemskog ulja.
  -Perfume Oil: sadrži 15 – 30% parfemskog ulja.

  Tags: Beauty Parfem