ANIMAFEST Zagreb 2018. // pola stoljeća legendarnog BALTAZARA!

  Animafest Zagreb 2018., čiji raznovrstan i bogat program s više od 350 filmova od 4. do 9. lipnja Zagreb ponovno postavlja u globalno središte animiranog filma, najavljen je u Muzeju za umjetnost i obrt.

  28. svjetski festival animiranog filma predstavili su umjetnički ravnatelj festivala Daniel Šuljić, producentice festivala Paola Orlić i Matea Milić, te članica selekcijske komisije Natjecanja studentskog filma Petra Balekić, dok je ovogodišnju suradnju Animafesta i Muzeja za umjetnost i obrt (MUO) povodom proslave 50. obljetnice animirane serije Profesor Baltazar najavila Vesna Jurić Bulatović iz Odjela marketinga i PR-a MUO. O ovogodišnjoj festivalskoj ilustraciji i špici, nadahnutoj središnjim Animafestovim tematskim programom posvećenim hororu, govorio je slikar i ilustrator Stipan Tadić.

   Baltazar01


  Vesna Jurić Bulatović govorila je o bliskoj suradnji Animafesta i MUO-a povodom obilježavanja 50. godišnjice animirane serije Profesor Baltazar. Uz filmski program koji će se dijelom odvijati i na otvorenom u Ljetnom kinu Gradec, ova raskošna posveta uključivat će i izložbu, predstavu posvećenu Baltazaru u režiji Marija Kovača (u sklopu animacikliranja gornjogradskim ulicama), radionicu animacije za najmlađe u suradnji Animafesta i Pedagoškog odjela MUO-a, predstavljanje knjige Borisa Kolara te komplementarnu akcijsku prodaju ulaznica.

   Baltazar01

  "U Muzeju za umjetnost i obrt 26. travnja otvara se izložba Šezdesete u Hrvatskoj – mit i stvarnost koja će trajati i za vrijeme Animafesta, a u sklopu koje je Profesor Baltazar nezaobilazan gost, s kreativnom radionicom za djecu, 12 originalnih celuloida koji će biti dio izložbe, gostima, predavačima i svečanom akademijom. Lijepo je kad se dva tako važna međunarodna kulturna događaja povežu i zajedno daju dodatnu vrijednost. Posjetiteljima našeg muzeja i posjetiteljima natjecateljskih programa Animafesta pripremili smo popust na kupnju ulaznica za izložbu i festival. Svi koji kupe ulaznicu izložbe Šezdesete u Hrvatskoj imat će popust na kupnju ulaznica za projekcije Animafesta i obrnuto. Posebno zahvaljujemo Renati Brkić i Tatjani Jakšić iz tvrtke Ultralink što su nam ljubazno ustupile prava na korištenje lika Profesora Baltazara kako bismo na najbolji način proslavili pola stoljeća omiljenog profesora" – kazala je Jurić Bulatović.

   


  Baltazar01