Advent za malu i veliku djecu na čudesnim lokacijama u Ilici // Projekt Ilica: Q'ART, Ivana Nikolić Popović, Aleksandar Battista Ilić & Vlatka Vužić

  Projekt Ilica: Q'ART i njegovi autori Ivana Nikolić Popović i Aleksandar Battista Ilić su u suradnji s inicijatoricom ideje Vlatkom Vužić, ove godine u svom zimskom izdanju osmislili čudesni prostor za igru u Ilici 92 i Ilici 67, svojevrsni trg u zatvorenom, gdje će mala i velika djeca ovog adventa imati prostor za radost ispunjen igračkama i igrom.

  mmč photo 1 cr

  Tu ih, baš kao u pravom adventskom kalendaru pa čak i duže, od 1. do 31. prosinca, čeka novo iznenađenje, upakirani sadržaj i šareni program s velikom mašnom. Šareni vizualni dio osmislile su Ivana Nikolić Popović koja je kreatorica svih vizualnih materijala ove čudesne iličke priče i ilustratorica Ivana Pipal koja je osmislila čarobnu ilustraciju za prostor Male radionice čuda u Ilici 67, a veselog Urban Toya koji će dočekivati posjetitelje na ulazu u „Mali muzej čuda“ je osmislio i izradio Aleksandar Battista Ilić.

  mmč photo 3

  „Mali Muzej Čuda” u Ilici 92 mjesto je u kojem će svoj privremeni dom pronaći brojne igračke zagrebačke tvornice igračaka Biserka, koja je započela s radom upravo u Ilici, na broju 118. Veliku kolekciju igračaka posudio je kolekcionar Igor Novaković. Na toj lokaciji posjetitelji će svakoga dana moći uživati u druženju s igračkama sa zagrebačkom pričom, čiji postav potpisuje kustosica Mirna Vukotić, a moći će se susresti i s domaćim kreativcima Dunjom Nemčić, Jasmina i lutkice, Kištra, Love & Hobby i Nena dolls koji izrađuju unikatne igračke koje će mnogima biti najljepši dar pod borom. Svake večeri u tom će se prostoru događati i “Čudesna čitopričaonica” u okviru koje će gostovati domaći pisci i spisateljice te djeci čitati svoje priče tik prije spavanja jer cilj je potaknuti djecu (i roditelje) da baš na taj način pozdrave svaki dan i utonu u miran san.

  Svakog četvrtka djeca će se moći upoznati i s jednom od školica stranih jezika te putem njihovih priča doznati kako blagdansko razdoblje izgleda u drugim kulturama, a nedjelja je dan za “Bajkaonicu”.

  mmč photo 2

  “Mala Radionica Čuda” u Ilici 67, priča neku drugu adventsku priču čiji sadržaj čine razne kreativne radionice i crtić profesora Baltazara za dobru večer. Neke od radionica u kojima će djeca uživati su: “Božićne kreativne KREA radionice”, “Borske krasilice”, “Tvornica rime” te izrada raznih tipova igračaka, od autentičnih hrvatskih do onih koji će se osmisliti u malim glavicama i pretvoriti u kreaciju malih ručica. Izrađenim ukrasima djeca će okititi i “Društveni Bor Ostvarenih Želja i Čuda” koji će ostvariti sve želje koje stavite na njega i kraj kojega će 31.12. biti organiziran i dječji doček Nove godine.

  Ova čudesna mjesta u Ilici posjetit će i sveti Nikola koji će se na svoj rođendan doći družiti s djecom i igračkama.

  Prijatelji „Malog Muzeja Čuda“ Turistička zajednica Grada Zagreba, Akademija Likovnih umjetnosti, Fakultet šumarstva i drvne tehnologije, Muzej Suvremene umjetnosti, Regeneracija Zabok i T-HT su pokrovitelji ovih čudesnih priča za malu i veliku djecu koje će se događati u Ilici tijekom cijelog prosinca.