Pharmacy to go! / Naručite jelovnik po mjeri

  Hrana nam može olakšati brojne zdravstvene probleme, a i često si postavljamo jedno trivijalno pitanje – što danas kuhati? Ako imate bilo kakve zahtjeve u svom menuu, ili samo želite poraditi na kvaliteti svakodnevnog jelovnika, uputite se u Nutricionističko savjetovalište u sklopu Farmacie u  Ilici 11 (Zagreb), oni znaju što vam treba.

   

  obrnutri

   

  Zar ne bi bilo divno imati složeni tjedni custom-made jelovnik, bez razmišljanja da li je ovo ili ono zdravo, koje su kombinacije sastojaka za vas idealne, i da li je nešto uopće namijenjeno vašem stilu života i stanju organizma? Imate li samo par kilograma viška, ili čak hranom pokušavate olakšati neke ozbiljnije tegobe, ovo je mjesto za vas. Nutricionističko savjetovalište u sklopu Farmacie s radom je započelo krajem 2010. godine. Do danas su njihovi stručnjaci pomogli mnogima…

  - Tijekom godina rada mnogo je osoba potražilo pomoć, ponajviše osobe koje se bore s viškom kilograma - priča voditeljica Farmacije u Ilici 11, magistra Andrea Koščec - no sve je više onih koji zbog zdravstvenih tegoba žele promijeniti svoj način prehrane. To su najčešće osobe s bubrežnim bolestima kojima je u ovisnosti o načinu liječenja, nužna prehrana koja zadovoljava potrebe za proteinima u adekvatnoj količini kao i kritičnih nutrijenata poput natrija, kalija i fosfora - .

   

  Zasigurno već znate da je detox organizma iznimno važan. No, od kuda i kako krenuti? Pharmacy to go stručnjaci znaju odgovor. Klik!

   

  blackandblum 3533801969321310Koja je juha nazdravija za vas? Koje meso, povrće, njihove kombinacije... Sve to možete saznati u Nutricionističkom savjetovalištu u Farmaciji, Ilica 11, Zagreb


  - U savjetovalištu se često susrećemo s prehrambenim intolerancijama od kojih su najčešće ona na gluten, laktozu i histamin pa sukladno postavljenoj dijagnozi izrađujemo individulani detaljni plan prehrane svakoj osobi. Pomoć su u savjetovalištu potražile i osobe s autoimunim bolestima poput reumatoidnog artritisa i lupusa kojima izrađujemo jelovnike s konkretnim recepturama jela koja naglasak stavljaju na namirnice s protuupalnim djelovanjem - .

  -Česti posjetitelji savjetovališta su i dijabetičari, osobe s upalnim bolestima crijeva, osobe koje pate od različitih alergija na hranu, ali i primjerice na metale poput nikla i kobalta koje možemo naći u hrani. U radu u savjetovalištu susreli smo se s nekoliko rijetkih bolesti poput Wilsonove bolesti – genetičkog poremećaja koji karakterizira nakupljanje bakra u tkivima, a uz terapiju lijekovima propisuje se i dijeta s niskim udjelom bakra - .

  Foto: PR, Black & Blum, paperchase, prshots

   

   Imunitet treba održavati tijekom cijele godine, pobrinite se da vaš bude u top formi. Klik na Pharmacy to go! / Kako ojačati imunitet?

   

  paperchase 204273127412466
  Sada mogu vaši omiljeni recepti ujedno biti i - najzdraviji!