FOOD WEEKEND // Ako prolazite Zrinjevcem, zamirisat će vam klopa chefa Marina Medaka

  Street food ponuda u posebnom izdanju predstavljena je u sklopu Gastro Music by Staropramen festivala, a uključuje jela koja dolaze u kombinaciji sa Staropramen pivom koje je izabrao stručni Rougemarin tim. Klopu potpisuje poznati kuhar Marin Medak.

   medak1

  - Željeli smo gostima ponuditi street jela, ali pripremljena od vrhunskih namirnica jer brza hrana može biti kvalitetna hrana. Prije samog festivala, oformili smo žiri kuhara i testirali smo sva jela uz Staropramen pivo, a ova tri jela su izabrana jer zadovoljavaju sve kriterije. Dobro znamo da je pivo izvrstan suputnik crvenom mesu i da se jako dobro slažu. Alkohol naglašava toplinu u jelima, a hmelj začine. Pivo i odabrana hrana su u ravnoteži, prožimaju se slatki i gorki okusi i niti jedan okus ne “uguši” ostale - istaknuo je chef Marin Medak.

  medak1

  Tako se u ovom zelenom retro kamperu, koji je uređen u prepoznatljivim zelenim i zlatnim tonovima Staropramena, mogu isprobati tri kombinacije jela koja dolaze zajedno s hladnim pivom po cijeni od 50 kuna.

  - Jedna kombinacija nudi juneće šiš ražnjiće koji se poslužuju s hladnom cous cous salatom s krastavcima, rajčicom i rotkvicama te dressingom od vrhnja i grana padano sirom.

  - Drugi menu nudi tortilju s vučenom janjetinom uz koju se poslužuje povrće i slanutak, cheddar sir, zeleni jogurt i salsa.

  - Treći specijalitet je neizostavni pulled pork, odnosno vučeno prase u domaćem brioche pecivu koje je jedno od Rougemarinovih najpoznatijih street food jela.

  medak1medak1medak1

  Tags: Food Hrana