Veličina fonta: +

  Recenzija: Kist ravno rezanog vrha (flat top brush)

  Prije pola godine, naručila sam sa BuyinCoins flat top brush ili kist ravno rezanog vrha. To je tip kistova za koje jamčim da su uvjerljivo najbolje sredstvo za nanošenje tekuće, pa ček i mineralne podloge. Moj arsenal tog tipa kistova sastoji se od dva Sigmina F80, BEC FT buffer-a, Abbamart FT  i imitacije "Everyday Minerals" kista. Radi se o imitaciji, jer je kupljen na BIC po cijeni od oko 3$ (+poštarina je besplatna). Jednostavno sam željela jeftin kist ravnog vrha, po mogućnosti da bude što manji, kako bih ga lakše mogla sobom nositi kad putujem. U slučaju da ga ikad izgubim, neće mi biti žao, jer uvijek iznova za sitne novce mogu naručiti novog. Također sam bila pripremljena na lošu kvalitetu proizvoda i očekivala sam da vjerojatno neću imati neke koristi od tog kista, ali za prvu silu će svakako poslužiti. To su ukratko bila moja razmišljanja, očekivanja i razlozi za kupovinu ovog kista.  :D

   

  Za cijenu od tri dolara, dobit ćete zapravo iznenađujuće dobar kist! Ja sam osobno toliko zadovoljna ovim kistom, da se ni ne sjećam kad sam zadnji put posegnula za F80 ili BEC FT kistom. Malen je, kompaktan, čvrste i kvalitetne izrade. Odlično leži u ruci. Dlake su nešto mekanije naspram F80, zbog čega možda na prvu djeluje kao da je snop dlaka rjeđi i da neće biti dovoljno gust za kvalitetno nanošenje tekuće podloge, međutim, nemojte se dati zavarati.
  Kako se radi o sintetičkim vlaknima, pranje i održavanje je brzo i jednostavno. Osjetljivost dlaka na sredstva za čišćenje je nikakvo. Slobodno perete običnim sapunom ili šamponom, nema ograničenja - dlaka ostaje jednako podatna i ne deformira se daljnjim korištenjem. Suši se iznimno brzo, a ako ste u žurbi, možete ga obrisati u ručnik da upije višak vlage i komotno možete njime dalje raditi na licu. Drška je načinjena od bambusa i prelakirana. Moj je kist na žalost došao sa sitnom manom pri samom vrhu drške u vidu malog udubljenja. Naravno, to je apsolutno nebitno, ne ugrožava njegovu funkcionalnost, čak nije ni toliko primjetno, osim ako ste baš cjepidlaka poput mene i provodite detaljnu inspekciju svakog predmeta koji vam dođe pod ruke.
  Kroz ovih 6 mjeseci, odlično sam se privikla i ispraksirala korištenje ovog kista. Prvenstveno ga koristim za nanošenje tekuće podloge, iza čega njime odmah nanosim transparentni puder. Kao i svi FT kistovi, nanošenje tekuće podloge ovim tipom kista iziskuje lagane kružne pokrete, a ne bockanje ili povlačenje niz kožu.

   

  Ako ste u potrazi za dobrim, a jeftinim kistom za nanošenje podloge ili čak rumenila, vjerujem da je ovo odličan izbor. Nećete uložiti mnogo novaca, a imat ćete kvalitetan i dobar kist koji ćete moći jako dobro iskoristiti. Primjeren za početnike, ali bi mogao zadovoljiti i malo zahtjevnije korisnike.
  Istinski "on the budget" kist kojeg ćete moći koristiti vrlo dugo uz odgovarajuću primjenu. Nemam nikakvih zamjerki, kvaliteta i performanse samog kista su premašile moja očekivanja koja sam imala o kistu za 3$, odlično funkcionira sa svim tipovima proizvoda (u prahu, mineralni, u kamenu, tekući, kremasti). Zaboravila sam spomenuti, u ovih pola godine gotovo svakodnevnog korištenja i čestog pranja kista, nijedna dlaka nije ispala. :)

  OCJENA: 5/5

  Koristite li FT ili preferirate klasične kistove, možda ste ljubitelj nanošenja podloge prstima? Ako već posjedujete ovakav ili sličan kist, slobodno javite svoje dojmove! :)

   

  MUA Lip Boom - LMK (Let Me Know)
  Ispadanje kose

  Povezani postovi