U kinima od 02.12: glamurozna drama za ljubitelje mode i intrige // DINASTIJA GUCCI (House of Gucci)

  Glamur i provokacija – to su karakteristike filma Dinastija Gucci dolazi u kina 02. prosinca i otkriva pozadinu istinite obiteljske priče talijanske modne kuće Gucci. Kada se Patrizia Reggiani (koju glumi Lady Gaga) uda u obitelj Gucci, njezina neobuzdana ambicija počinje otkrivati obiteljsko naslijeđe, izdaje, dekadenciju, kompleksnost odnosa, osvetu te na kraju ubojstvo.

  Film je prepun slavnih Gucci vintage kreacije, divnih mokasina, nakita od kojeg zastaje dah i ostalih stilskih drangulija. Pravi užitak za ljubitelje kostimografije i mode.

  3d

  Film je u režiji slavnog Ridleya Scotta koji je potpisao velike filmske hitove Gladiator (2000.), Blade Runner (1982.), i Alien (1979.). Scenarij su napisali Becky Johnston i Roberto Bentivegna, a film je snimljen prema bestselleru Sarah Forden “The House of Gucci”. U glamuroznoj drami glume velika hollywoodska imena - dobitnica Oscara Lady Gaga, nominirani za Oscara Adam Driver i Salma Hayek te dobitnici Oscara Jared Leto, Jeremy Irons, Al Pacino i Jack Huston.

  4r

  Početak prikazivanja u hrvatskim kinima je planiran u četvrtak, 02. prosinca.

  Prava obiteljska drama puna skandala otkriva uzbudljiva tri desetljeća u složenoj povijesti višegeneracijske obitelji Gucci.

  0o0

  Priča počinje kasnih 1970-ih, za vrijeme ključne prekretnice u povijesti slavnog talijanskog modnog carstva. Guccijevo poslovanje nadgledaju sinovi: lukavi Aldo (Al Pacino) i konzervativniji i otuđeni brat Rodolfo (Jeremy Irons).

  Ustrajni i šarmantni Aldo ne namjerava prepustiti kontrolu nad obiteljskim nasljeđem, pogotovo ne svom sinu Paolu (Jared Leto) koji sanja postati dizajner odjeće. Međutim, Rodolfov sin i Aldov nećak Maurizio (Adam Driver), svoj put vidi negdje drugdje studirajući pravo; i nema nikakvih ambicija za preuzimanjem i vođenjem svjetski poznatog modnog carstva.

  G 00924 RC

  Maurizio upoznaje i zaljubljuje se u lijepu i ambicioznu Patriziu Reggiani (Lady Gaga) kojom se ženi protiv očeve volje. Ujak Aldo u lukavoj Patriciji pronalazi srodnu dušu i zajednički interes te zajedno nagovaraju Maurizija da odustane od svojih ambicija i pridruži se tvrtki. Maurizio uskoro postaje nasljednik na veliko nezadovoljstvo njegovog nesretnog rođaka Paola, čije dizajnerske ambicije ostaju neshvaćene.

  ok

  Zbog sve žešće konkurencije drugih modnih kuća, obitelj Gucci prisiljena je prilagoditi poslovanje, što dovodi do neslaganja i niza događaja koji ih počinju razdvajati. Od strasti, ambicije, očaja, izdaje, osvete i na kraju... ubojstva.

  G 05421 RC

  U filmu Paolo ima estetiku današnjeg dizajnera kuće Gucci, Alessandra Michelea, ali ostaje neshvaćen u to doba od strane članova obitelji. Očito je bio rođen - prerano. Osim toga, danas nitko od članova Gucci više ne posjeduje Gucci dionice, kompanija je prodana u devedesetima.

  FOTO: PR HOUSE OF GUCCI

  G 00338 RG 04442 RCG 04959 RCG 05204 RCG 05678 RC