SOVILJ // "space" instalacija MONUMENT je demonstracija prolaska VREMENA i uživanja u ŽIVOTU

  Dizajner nakita Nenad Sovilj sinoć je u hotelu Esplanade predstavio svoju novu kolekciju Monument. Da je prezentacija važna kao i proizvod, Sovilj i njegov tim itekako znaju, pa je veličanstveni prostor Smaragdne dvorane podsjećao na neku pozornicu-svemirski brod u kojemu se nalaze dragocjenosti iz druge galaksije... ... Mračnjikava atmosfera, dim i jedna laserska traka nasred pozornice dodatno su nabrijali ovu art prezentaciju. Njegov prepoznatljiv stil koji uvijek donosi strogo definirane detalje i motive, na našoj je sceni itekako prepoznatljiv, jer Sovilj ima priču koja nadilazi pojam samog nakita.

  - Ime kolekcije Monument dolazi od latinskog monere što znači sjećati se i sufiksa mentum koji se u latinskom jeziku koristi da se od glagola napravi imenica – priča Nenad - time naglašavam dva glavna obilježja kolekcije koja se bavi spomenikom kao simbolom vremena i trenutka u kojem je nastao, ali i spomenikom kao objektom u prostoru – .

   DSC 6124

  - Spomenici obilježavanju neki period vremena i izazivaju emocionalnu reakciju onoga tko ih promatra – nastavlja autor. - Vremena i okolnosti se mijenjaju, a spomenici ostaju kao trajni podsjetnik na njih. Monumentom želim podsjetiti na važnost življenja u trenutku, ali i na njegovu prolaznost - . Jer ukrasi i jesu posebnost življenja, nešto čime se nagrađujemo i nadograđujemo.

  DSC 6124

  No, tu priči nije kraj jer: - Kao glavna inspiracija ovaj put se javljaju dva slavna zagrebačka spomenika: Manduševac i Meštrovićev paviljon. S ta dva snažna motiva odajem Zagrebu i vraćam se na početak. Ističem njihovu savršenu geometriju i simetriju - dodao je Sovilj.

  Trinaesta po redu kolekcija obilježava i trinaest godina autorovog djelovanja, a osim nakita od epoksidne smole uključuje i haute joailllerie nakit od zlata, poludragog i dragog kamenja.

   DSC 6124DSC 6124DSC 6124DSC 6124DSC 6124DSC 6124DSC 6124DSC 6124DSC 6124