PLAVA NAS OPUŠTA // nijanse mora i neba u novoj ZEPTER Hyperlight Eyewear kolekciji

  Plava boja jedna je od najvažnijih u našoj svakodnevici - nosimo je na odjeći, neizostavni je dio našeg stilskog života te je ujedno simbol prirode. Gledanjem plave u našem se umu često kreira ideja mira, mora i odmora, čime nam je stvorena dodatna ugoda.

  z1

  Ova je boja u svijetu kolorita inače dio posebnih tonova – ona je boja inspiracije, mira, razumijevanja, istine te umjetnosti. Ima umirujuća svojstva, stoga za njom često posežemo kad se želimo odmoriti, opustiti. Uz taj, Zepter Hyperlight Eyewear kolekcija inovativnih sunčanih naočala ima niz drugih benefita – njihove plave leće obogaćene su posebnim visokokvalitetnim premazima koji dokazano pomažu u osjećaju opuštenosti i unutarnjeg mira.

  - Razvili smo metodu kojim transformiramo ove vrste svjetlosti u svjetlost koja je blagotvorna za naš organizam. Hyperlight Eyewear su izrađene prema našoj patentiranoj tehnologiji kao zamjena za naočale za sunce, jer blokiraju UV i visoko-energetsku plavu sunčevu svjetlost. Istovremeno, djeluju relaksirajuće, poboljšavaju koncentraciju i štite od štetnog utjecaja plave svjetlosti koju emitiraju LCD ili LED ekrani – objašnjavaju u Zepteru.

  z2

  Karakteristike Hyperlight Eyewear naočala

  - Transformiraju UV i visoko-energetsku plavu svjetlost u zeleni, žuti, narančasti i crveni dio spektra vidljive svjetlosti
  - Transformiraju plavu LED svjetlost u svjetlost koja je ugodna oku (što dovodi do relaksacije). Transformirana UV i plava visoko-energetska svjetlost optimalno su prilagođene prirodnoj osjetljivosti oka
  - Omogućavaju bolju oštrinu slike
  - Optimiziraju funkcije mozga (harmoniziraju EEG signale)
  - Reguliraju rad neuro endokrinih sistema; utječu na povećanje nivoa serotonina i reguliraju odnos serotonina i melanina (smanjuju depresiju i nesanicu)
  - Utiču na biološki sat - cirkadijani ritam (reguliraju krvni tlak i temperaturu tijela)

  Stakla Hyperlight Eyewear naočala imaju visokokvalitetne premaze

  Zaštitni sloj sa obje strane stakla.

  Hidro i oleofobni premaz omogućava zaštitu od ogrebotina i produžava vijek trajanja stakla. Lako se čisti i ima antistatičku komponentu koja odbija čestice prašine sa obje strane stakla.

  Osam patentiranih jonskih premaza. U skladu sa Ioncoat K+ postupkom, osam slojeva materijala sa različitim indeksima prelamanja nanosi se na stakla u vakuumu. Ioncoat K+ smanjuje refleksiju svjetlosti na manje od 1%, čime se postiže bolja oštrina slike.

  Tvrdi sloj (HC) se kombinira sa anti refleksnim i superhidrofobnim slojem, produžava vijek anti refleksnog sloja te omogućuje dodatnu zaštitu od površinskih oštećenja.
  Fulerenski sloj s obje strane stakla
  · Stakla CR 39

  z3 

  PR TEMA