PARFUME_news // Gérald Ghislain donosi spoj povijesti i mirisne ekspertize u Indigo Store

  Gérald Ghislain, vlasnik jednog od najprestižnijih parfemskih niche brendova, Histoires de Parfums, i parfumerka Magali Senequier, prošli su tjedan svratili u Zagreb, gdje su u Indigo Storeu predstavili svoje kreacije. Naime, odnedavno ovaj store, smješten u mirnoj i romantičnoj Dežmanovoj, u ponudi ima mirisne brendove Histoires de Parfums i UER MI.

  indigo store
  Gérald i Magali

   

  Gérald je osnovao brend Histoires de Parfums 2000. godine, sa ciljem da kreira kolekciju rijetkih, ekspresivnih mirisa koji imaju poveznicu s likovima iz povijesti. Inspiraciju pronalazi u karakterima, koje onda interpretira kroz olfaktorne egzibicije. Uglavnom su to romantični, temperamentni karakteri.

  Na eventu je bila i jedna od autorica njegovih mirisa, poznata parfumerka Magali Senequier. Ona je potpisala miris Ambre 114: ima note kima, muškatnog oraščića u vrhu, u srcu su ruža, geranij, pačuli, sandalocina, cedar i vetiver. U bazi su ambergirisu, tonka, valinija i benzoin.

  Njegove formule uključuju neke neočekivane note, kako bi parfem imamo priču i onaj zanimljivi, iznenađujući moment.

   indigo store

  UER MI („wear me“ – prijevod „nosi me“) talijanska je mirisna marka inspirirana klasičnim luksuznim tekstilima kao što su svila, antilop i baršun. UER MI je pokrenuo Palmiro Peaquin, a mirisi kuće utjelovljuju “mirisne tkanine” koje su stvorili perfumeri koji rade u korporaciji Takasago-Jean Jacques, Philippe Bousseton i Antoine Lie.

  Mirisi UER MI napravljeni su u suradnji s perfumerima: Jean Jacques, Antoine Lie, Philippe Bousseton i Cecile Zarokian.

  Histoires de Parfums i UER MI mirisi dostupni su i u zagrebačkoj Parfumeriji Lana.

  indigo store

  indigo storeindigo storeindigo storeindigo store

  indigo store
  Nedaleko Indigo Storea, nalazi se dućan s Magalinim imenom - parfumerka je bila oduševljena!