Modna dizajnerica ANA MARIA RICOV // kako LEĐA odjenuti u SKLAD linije i boje?

  Na revijama leđa rijetko snimaju, uglavnom su to fotke prednjica i modela koji hodaju prema fotografu, no kad mu okrenu leđa, objektiv se uglavnom spušta… No, to nije fer prema kreacijama čija se kreativna igra dešava iza! Zato Ana Maria Ricov, jedna od onih koja kreaciju gleda kao objekt koji je zanimljiv sa svih strana, donosi kampanju s naglaskom i na – leđa. Riječ je o njezinoj jesenskoj kolekciji. Dinamika tekstila, boje i linije njezino je područje kreativnog djelovanja.

  AMRICOV2

  - Geometrija me oduvijek privlači. Traženje sklada između linije i boje vječni su mi izazov. U ovoj kolekciji željela sam manipulirati bojom, kontrastima, linijama i oblicima te kombinacijom istih postići harmoniju i balans. Minimalisti Ellsworth Kelly i Frank Stella potpuno su me oduševili svojim pročišćenim i jednostavnim, a opet vrlo izražajnim i efektnim pristupom kompoziciji. Smionim i maštovitim senzibilitetom prema kombinacijama boja ostavljaju nepresušan izvor inspiracije koja se može primijeniti u bilo kojem mediju - ističe autorica.

  AMRICOV2

  Njezine forme pripadaju u minimalizam, no na površini se teksture stapaju iz jedne u drugu te pritom kreiraju nježnu fluidnost. Elegancija novoga doba ono je što Ana Marija Ricov snažno poštuje. Najjači komadi su joj kaputi, jakne, tunike i haljine.

   AMRICOV2AMRICOV2AMRICOV2AMRICOV2