Inovativni kreativci s pričom KLISAB // ovogodišnji dobitnici MODNE nagrade ANA LENDVAJ

  Nagrada koju dodjeljuje Večernjak, a nosi ime legende modnog novinarstva, Ane Lendvaj, ove je godine dodijeljena Klisabu, dvojcu koji karakterizira inovativnost, kreativnost, ali i predani rad.

  z KLISAB kolekcija jesen zima 2019 20 9

  - Dobiti nagradu za najbolju kolekciju u 2019. čast je utoliko veća što žiri, koji ju je ove godine dodijelio, čine najveći domaći modni autoriteti i ovom prilikom im zahvaljujemo. Zadovoljstvo je već u tome da kroz primanje nagrade koja nosi ime Ane Lendvaj možemo sudjelovati u čuvanju sjećanja na Anu, kritičarku koja je svojim radom zadužila hrvatsku modnu scenu. Ovakva nagrada, osim što promiče KLISAB u širem krugu javnosti, za nas osobno markira etabliranje branda kao zrelog predstavnika nove generacije, uz bok iskusnim ranijim laureatima. U ovakvom ozračju raditi ono što volimo, čini nas nestrpljivim u realizaciji svih planova koje imamo - izjavili su Marko Šabarić i Tomislav Kliškinić iz Klisaba.

  Marko Sabaric Drazen Klaric Tomislav Kliskinic 2 cr

  Dizajnerima je nagradu za kolekciju za jesen/zimu 2019./20 uručio glavni urednik Večernjaka, Dražen Klarić.

  Članovi žirija: Bojana Radović, Maja Car, Vesna Blašković, Nenad Korkut, Saša Joka, Marko Banjavčić, Petar Trbović, Matea Rozina Nikšić i Dubravka Prpić Znaor.

   z KLISAB kolekcija jesen zima 2019 20 3

  Klisabovci su 2014. godine po prvi puta ušli u modnu javnost, pobjedom na osječkom Fashion Incubatoru, svojevrsnoj platformi za mlade autore. Već onda bilo je očito da su dečki ozbiljni te da shvaćaju da su plan i program osobnog brenda važni, baš kao i kreativnost, poznavanje konstrukcije te izgradnja stila.

  z KLISAB kolekcija jesen zima 2019 20 7

  Oni su zaokružena priča koja donosi kreativnost i neku novost u svakoj kolekciji, no opet, lako je vidjeti tu finu stilsku nit koju provlače iz sezone u sezonu.

  z KLISAB kolekcija jesen zima 2019 20 5

  Kod njih su često prisutni kolaži i patchwork priče, a osim kroja majstori poznaju i izradu tekstila. Ovo je kompleksan način rada jer, naravno, mnogo je lakše napraviti odjevni predmet iz gotovog materijala.

   z KLISAB kolekcija jesen zima 2019 20 4

  No, Marko Šabarić i Tomislav Kliškinić imaju onaj neki boost koji ih fura dalje, pa, pazeći da ne naruše vlastiti imidž, unutar vlastitog svijeta igraju se elementima i dodacima te detaljima kao što su trakice, drukeri i metalni ringovi.

  z KLISAB kolekcija jesen zima 2019 20 6

  S vremenom su predstavili i torbe, koje su ubrzo postale hit, a odnedavno imaju i suradnju s Ghetaldusom, donose kolekciju odličnih sunčanih naočala. Za zimsku kolekciju napravili su i predivne šešire s hand made obrtom Škrgatić, legendom Zagreba.

   z KLISAB kolekcija jesen zima 2019 20 8

  Mic po mic, korak po korak, oni grade svoj brend i donose stil za ženu koja voli konstrukcijski konkretne komade, prepoznatljive, no opet dovoljno chic da ih može kombinirati svaki dan. Jer, nakon sve te kreativnosti, ključ dobrog brenda je i da se uklopi u nečiju garderobu te nastavi živjeti izvan Klisab ateljea, kao poseban dio nečijeg lifestylea.

   z KLISAB kolekcija jesen zima 2019 20 1z KLISAB kolekcija jesen zima 2019 20 2