NEW HAVAIANAS // nova kolekcija TRADI ZORI inovativni je spoj klasike i tradicije

  Havaianas je 1962. godine kreirao model japanki Tradicional koji je bio inspiriran japanskom sandalom Zori te se isticao zbog izrade od otpornog gumenog materijala koji se mogao prilagoditi toploj brazilskoj klimi i plažama.

  Havaianas Tradi Zori 8

  A sada, gotovo 60 godina kasnije, Havaianas se vraća svojim korijenima s novim i inovativnim unisex modelom – Tradi Zori. Radi se o kombinaciji originalnog Tradicional modela i japanskih sandala Zori koja na zanimljiv način spaja potpuno različite kulture i kreira Havaianasice koje mogu zaživjeti i izvan plaža te doprijeti do urbanih i modno osviještenih pojedinaca. Tradi Zori kolekcija ima dizajn inspiriran kvadratom te udobni potplat od tri sloja koji kombinira EVA materijal i gumu, dok trakice izrađene od tekstila osiguravaju cjelodnevnu udobnost i stabilnost.

  Havaianas Tradi Zori 5

  - “Tradi Zori” predstavlja budućnost Havaianasa. Preispitujemo ideju koja govori da su japanke namijenjene samo za plažu te pokrećemo promjenu percepcije. Iako odaje počast tradiciji i povijesti brenda, oblik novog modela drastično odstupa od klasičnih stilova Havaianasa i uvodi jedan drugačiji način kulturne ekspresije - izjavila je Fernanda Romano, globalna direktorica marketing u Havaianasu.

  Havaianas Tradi Zori 9

  - Kreativni proces započeo je tijekom putovanja u Japan gdje sam primijetio nekoliko osoba koje nose Zori sandale u kombinaciji s tradicionalnim kimonom usred Tokija. Zbog same povijesti Havaianasa i poveznice s japanskom kulturom, odmah je došla inspiracija za rekreaciju Zori modela za Havaianas te ideja za donošenjem tog koncepta u druge velike i urbane gradove diljem svijeta - nadodao je Leonardo Boin Fujisaka, menadžer za dizajn oblika i obuće u Havaianasu.

  Tradi Zori model dostupan je u 7 različitih boja koje su inspirirane najpopularnijim kombinacijama boja tijekom Havaianasove povijesti, a svi modeli bit će dostupni na službenom web shopu.

  Havaianas Tradi Zori 1Havaianas Tradi Zori 6Havaianas Tradi Zori 70 eur 14Havaianas Tradi Zori 70 eur 16Havaianas Tradi Zori 70 eur 19Havaianas Tradi Zori 70 eur 20