Frizure Nivea kolekcija, jesen 2011.

  RETRO LOOK
  - Što frizuru čini vječnom? Po meni, stvar je u jednostavnosti, to je nešto što se prenosi kroz desetljeća - ističe Sally Brooks, službeni Nivein frizer. Ovo je frizersko putovanje kroz prošlo stoljeće. Nova kolekcija nadahnuta je najvećim ikonama stila te ih prezentira na nov, moderan način i dokazuje koliko su ti stilovi utjecali i oblikovali frizure danas. Bob frizura je, na primjer, bezvremenski klasik. Ona je frizura za jučer, danas i sutra. Valovite frizure i kovrče, baš kao nekada, i danas blistaju na crvenom tepihu. Iste tehnike korištene nekada, koriste se i danas, samo s modernijim pristupom.

  -20-te - MODERNI BOB
  Bob frizura stekla je popularnost nakon Prvog svjetskog rata. Izazvala je revoluciju u načinu na koji žene sređuju kosu. Konačno, kosa je postajala sve kraća i kraća.  
  - Moderna bob frizura ima mekše vrhove i ne šiša se oštro kao u dvadesetima. Laganiji pramenovi dopuštaju kosi da se slobodno kreće te frizura djeluje puno prirodnije pa tako i odgovara mnogim formama lica – objašnjava Sally Brooks.
  Kako napraviti frizuru:  
  1. korak: posušite kosu ručnikom te nanesite Nivea Blonde Gloss pjenu na kosu. Počešljajte kosu kako bi ujednačili djelovanje pjene.
  2. korak: počnite kosu sušiti fenom. Za visoki sjaj, usmjerite topli zrak fena u smjeru rasta kose - prema dolje.
  3. korak: širokom četkom četkajte s jedne strane vlasišta na drugu,kako bi frizura izgledala prirodnije. Za stvaranje većeg volumena i elastičnosti kose, za početak sušite korijen kose suprotno od vlasišta.
  4. korak: frizuru završite Nivea Diamond Gloss sprejem za kosu kako biste dobili visoki sjaj.

  Poseban savjet Sally Brooks: - kada mislite da ste kosu osušili do kraja, nastavite sušiti dodatnih 5 minuta, kako bi se eliminirali čupavi pramenovi i kosa dodatno dobila na sjaju.
  Za kreiranje ove frizure potrebno je:
  Brilliant Blonde šampon
  Brilliant Blonde regenerator
  Diamond Gloss sprej za kosu


  -30-te - MOVIE STAR
  - Ovu frizuru danas nose svi tipovi žena, kako mlađe, tako i one zrelije dobi. Vintage je važan stil i danas, a ovaj klasični stil kreiranja frizure sadrži i moderni element, s dotjeranom punđom na zatiljku -  objašnjava Sally Brooks.
  Kako napraviti frizuru:
  1. korak: nanesite Nivea  Diamond Gloss pjenu na dužinu cijele kose i fenirajte koristeći vrlo široku četku.
  2. korak: podijelite kosu u tri podjednaka djela. Prednji dio kose uvijte širokim uvijačem kako bi se postigao efekt velikih kovrči. Preostala dva dijela straga svežite u rep i pričvrstite gumicom za kosu.
  3. korak: začešljajte unazad svaki od preostala dva pramena kose i nanesite Nivea  Diamond Gloss sprej kako bi kosu zaravnali prije omatanja u veliku punđu, koju dodatno treba osigurati ukosnicama.
  4. korak: skinite uvijače sprijeda, češljajte velikom četkom pa pričvrstite ukosnicama. Frizuru završite nanoseći Nivea Diamond Gloss sprej, za postojanost i sjaj kose.

  Poseban savjet Sally Brooks: četke s prirodnim vlaknima zaglađuju površinu kose, a ako se na četku nanese i sprej za kosu, to će pomoći smanjiti elektricitet.
  Za kreiranje ove frizure potrebni su:
  Diamond Gloss šampon
  Diamond Gloss regenerator
  Diamond Gloss pjena
  Diamond Gloss sprej za kosu


  -40-e ŽENSTVENO
  Elegancija je bila 'must'. Frizura je već u to vrijeme bila važan čimbenik zadovoljstva svake žene. Voljele su uređivati kosu jer je to bila jedna od stvari koje su si mogle priuštiti, a elegantna frizura stvarala je dojam da je i odjevna kombinacija otmjenija. Nosili su se duboki valovi, zaglađeni u glamurozan, dotjerani stil. - Ovaj je stil bezvremenski i klasičan te je još uvijek nošen i danas – seksi je i glamurozan u isto vrijeme – smatra Sally Brooks.
        Kako napraviti frizuru
  1.korak: krenite sa strane, odijelite dio kose i uvijte ga u velike uvijače ili električni uvijač za kosu te ih okrenite prema licu kako bi kreirala uvojke. Počnite s prednjim dijelovima kose.
  2.korak: nastavite uvijati kosu dok cijela ne bude u uvijačima.
  3.korak: pustite da se kosa ohladi prije skidanja uvijača. Temeljito počešljajte kosu kako bi zagladili frizuru te je namjestite po želji.
  4.korak: završite s Brilliant Blonde lakom za kosu kako bi učvrstili frizuru.

  Poseban savjet Sally Brooks: kada skinete uvijače s pramenova kose, temeljito počešljajte kosu prije oblikovanja - to je jedini način da se postigne zaglađena, lijepa frizura.
  Za kreiranje ove frizure potrebni su:
  Classic Care šampon
  Brilliant Blonde regenerator
  Brilliant Blonde sprej za kosu

  -50-te - ROCK & ROLL
  Jedna od najpoznatijih frizura  tada bio je visoko podignuti konjski rep. Ravnanje, izvlačenje i oblikovanje tada je ušlo u modu. Na moderan način, kombinira se rep i visoka punđa te se stvara elegantna, ali istovremeno casual frizura. Moderan izgled ovoj frizuri danas daju šiške.
  Kako napraviti frizuru:
  1. korak: vrh glave sušite sušilom koristeći veliku okruglu četku. Ostatak začešljajte unazad kako bi se stvorio volumen u korijenu i vrhovi dobili na elastičnosti.
  2. korak: podignite kosu u visoki rep te pramene uvijte u velike uvijače. Pustite da se kosa ohladi, prije skidanja s glave.
  3. korak: raščešljajte kosu običnim češljem, ne bi li se učvrstila i vizualno zadebljala.
  4. korak: podijelite kosu u dva dijela. Svaki dio presavijte i učvrstite ukosnicom ili elastičnom gumicom. Pazite da rubovi kose ostanu živahni kako bi frizura bila moderna. Na kraju, nanesite Long Repair sprej za kosu.

  Poseban savjet Sally Brooks: šiške su bitan dio frizure te ih treba sušiti prve, kako bi se stvorio volumen i oblik.
  Za kreiranje ove frizure potrebni su:
  Long Repair šampon
  Long Repair regenerator
  Long Repair sprej za kosu


  60-e - SWINGING
  Ranih 60-ih sve je bilo u znaku što većeg volumena i oblika kreiranih s puno laka za kosu. Vrh kose je zaglađivan, tapiran i oblikovan u obliku takozvane 'košnice'. Tu kreaciju u punoći volumena nosimo i danas.  - Naša interpretacija ove frizure ima volumen, podignuta je u tjemenu te ima širinu sa strane kako bi se stvorio bujni oblik bob frizure – otkriva Sally Brooks.
  Kako napraviti frizuru:
  1. korak: nanesite Nivea Volume Sensation pjenu na korijen, srednji dio i vrhove kose kako bi frizura dobila oblik i volumen te se mogla stilizirati.
  2.korak: sušite kosu sušilom od lica velikom četkom prirodnih vlakana. Kosa mora biti sušena gore-dolje kako bi se postigao željeni volumen koji je ključan za ovu frizuru. Kada se kosa osuši, ponovno nanesite Volume Sensation sprej na vrhove kose te sušite u smjeru suprotnom od lica istom metodom, kako bi se dobio željeni volumen i čvrstoća.
  3.korak: natapirajte kosu krenuvši od straga, pa sve do prednjih dijelova. Nanesite Volume Sensation sprej za učvršćivanje.
  4.korak: zagladite frizuru četkom, a ako treba, pričvrstite cijelu kosu ukosnicama, kako bi kosa dobila oblik bob frizure.

  Poseban savjet Sally Brooks: ne koristite lak za kosu dok god niste potpuno završili s ravnanjem i oblikovanjem kose.
  Za kreiranje ove frizure potrebni su:
  Volume Sensation šampon
  Intense Repair regenerator
  Volume Sensation pjena
  Volume Sensation sprej za kosu

  -70-te - HIPPIE
  1970–te su godine kad je postalo moderno osjećati se udobno i opušteno. Kosa je bila prirodna i u pokretu kao nikada prije. - Naša interpretacija ove sezone je kosa koja izgleda jednostavno, sjajno i njegovano. S neobaveznim razdjeljkom te nježnim, prirodnim valovitim pramenovima, ova je frizura svakodnevna i moderna, a uz male intervencije mijenja se ovisno o prigodi -  ističe Sally Brooks.
  Kako napraviti frizuru:
  1.korak: nakon što nanesete Flexible Curls pjenu za kosu, osušite je sušilom glave okrenute prema dolje, kako bi se postigla maksimalna gibljivost kose.
  2.korak: napravite razdjeljak po sredini glave. Koristite uvijač za kosu ili četku za uvijanje a sušilo usmjerite da puše nasuprot licu, pomičući sušilo od središta prema stražnjoj strani glave.
  3.korak: zamahnite nekoliko puta kosom gore-dolje kako bi omekšali kovrče i stvorili prirodni look
  4.korak: ispletite dvije male pletenice sa svake strane te ih lagano učvrstite ukosnicom na stražnjem dijelu glave. Na kraju, nanesite Volume Sensation sprej za kosu.

  Poseban savjet Sally Brooks: kada kovrčate kosu, uvijek krenite od korijena kose. Volumen ove frizure uvijek je manji i više uvijen prema vrhovima.
  Za kreiranje ove frizure potrebni su:
  Volume Sensation šampon
  Long Repair regenerator
  Flexible Curls pjena
  Volume Sensation sprej za kosu


  -80-te - SUPERSTAR
  Kada su šišanje i bojenje kose u pitanju, 80-te su bile razdoblje eksperimentiranja. Regeneriranje nije bilo bitno, kosa je izbjeljivana te oblikovana na načine koji prije nisu bili korišteni. Svi su imali "veliku kosu", bez obzira na to da li je bila podignuta ili pak neurednog i divljeg izgleda. Kosa je činila važan dio stylinga. - Naša varijatna ove frizure, izbijeljena, oblikovana kremastim gelom, pjenom i sprejem, savršena je za ovo razdoblje. Radi se o varijaciji svevremenskog boba. Za slojevitost frizure potrebna je i dužina kako bi i  ovaj stil dobio na modernosti - Sally Brooks.
  Kako napraviti frizuru:
  korak: nanesite Volume Sensation pjenu na kosu te raščešljajte kako bi se pjena upila ravnomjerno.
  korak: napravite razdjeljak nisko i na stranu te sušite korijen i vrhove kose malenom četkom za feniranje.
  korak: kako bi se vrhovi kose isticali, okrenite četku na van te kosu fenirajte od ispod.
  korak: završite nanošenjem kremastog gela za kosu po cijeloj dužini, zatim frizuri podarite čvrstoću Color Protect sprejem za kosu.

  Poseban savjet Sally Brooks:  Kremasti gel i sprej nanesite tek kada ste zadovoljni oblikom postignutim feniranjem, jer će u suprotnom kosa ostati onog oblika nakon kojeg je nanesen gel.
  Potrebno za kreiranje frizure:
  Color Protect šampon
  Color Protect regenerator
  Color Protect sprej
  Kremasti gel
  Volume Sensation pjena

  -90-te – METROSEXUAL
  Neobavezno oblačenje postalo je cool, žene sve više odabiru odjeću jakih kontura i tekstura. Slično je i s frizurom. Hlače od odijela postale su važan dio ženske garderobe, a riječ uniseks snažno utječe na modu. - Naša interpretacija ovog razdoblja označava jednostavnost stila sa 'boy meets girl' izgledom i visokim sjajem. Naglasak je na jednostavnosti stila i jasnoći linija - Sally Brooks.

  Kako napraviti frizuru:
  1.korak: izdvojite gornji dio kose da ne smeta. Njome ćemo se baviti kasnije.
  2.korak: dok je kosa još vlažna, nanesite Diamond Gloss pjenu površinom cijele kose te raščešljajte. Donji dio kose zavežite u jednostavni konjski rep, a vrh repa zakrenite u urednu punđu.
  3.korak: pramenove izdvojene na vrhu glave začešljajte na jednu stranu te zamotajte unatrag i pričvrstite ukosnicom.
  4.korak: frizuru završite nanoseći kremasti gel kako bi se postigla zaglađenost i sjaj. Tada nanesite Diamond Gloss sprej za kosu na cijelu frizuru kako biste dobili završni sjaj.

  Poseban savjet Sally Brooks: nanesite vosak ili kremu za kosu na četku, te tako četkajte kosu kako bi se postigla dodatna urednost i postojanost frizure.
  Potrebno za kreiranje frizure:
  Diamond Gloss šampon
  Diamond Gloss regenerator
  Diamond Gloss pjena
  Diamond Gloss sprej za kosu
  Kremasti gel za kosu


  2011. - SOFISTICIRANA
  Danas prolazi sve, ukoliko je kosa sjajna i poletna. Jarke boje su prošlost, a u modu ulazi sve prirodno i sjajno. Nose se poletn frizure, slojevitost i dužina pramenova nam pomažu u stvaranju dojma gustoće, a prirodna ljepota predstavlja luksuz. - Naša frizura temelji se na kvaliteti kose, a naglasak je na prirodnoj ljepoti - Sally Brooks.
  Kako napraviti frizuru:
  1.korak: ova frizura sadrži volumen u vrhovima kose, a ne blizu vlasišta. Kako bi to postigli, nanesite Volume Sensation pjenu po cijeloj dužini kose te raščešljajte za ravnomjerno upijanje.
  2.korak: osušite kosu sušilom, a tijekom sušenja je češljajte četkom s prirodnim dlakama. Četkajte kosu dok se ne osuši, a zatim češljem napravite razdjeljak sa strane.
  3.korak: koristeći veliki uvijač za kosu, uvijte je u smjeru suprotnom od lica, u velikim pramenovima. Ne uvijajte kosu više od razine uha, kako bi se gornji dio kose zadržao tanji i bez volumena, koji krasi samo pramenove.
  4.korak: Četkajte kosu sa četkom prirodnih vlakana, kako bi frizura bila punija i mekša. Završite s Long Repair sprejem za kosu.

  Poseban savjet Sally Brooks: frizura ovisi o sjaju i kvaliteti kose. Ako vam je kosa nekvalitetna, frizura nikada neće biti dovoljno lijepa. Zato, koristite proizvode sukladno kvaliteti kose te koristite maske za obnavljanje kose kada god je to moguće.
  Potrebno za kreiranje frizure:
  Long Repair šampon
  Long Repair regenerator
  Long Repair jednominutni tretman
  Long Repair sprej za kosu

  2011.- VINTAGE
  - Zanimljivo je koliko su tehnika i utjecaji iz povijesti bitni za današnju modu - Sally Brooks.
  Kako napraviti frizuru:
  1.korak: ova frizura temelji se na gornjem djelu, jer se volumen postiže pri vrhu. Nanesite Volume Sensation pjenu kroz cijelu kosu te raščešljajte kako bi se ravnomjerno nanijela.
  2.korak: sušite kosu tako da je omekšate četkom prirodnih vlakana. Četkajte kosu dok god se ne osuši. Kada je suha, češljem napravite razdjeljak po sredini.
  3.korak: koristeći vruće uvijače, dobit ćete na volumenu kose na području korijena.  Jednostavno namjestite pramenove na tople uvijače po cijeloj glavi te u smjeru suprotnom od lica, dopustivši im da se ohlade.
  4.korak: Kada se ohlade, maknite ih te kosu rasčešljajte četkom.
  5.korak: Kako bi dobili na volumenu na samom vrhu glave, natapirajte pramenove kose oko vlasišta pa će frizura dobiti na visini i čvrstoći. Zagladite kosu te frizuru završite s nanošenjem Volume Sensation spreja za kosu.

  Poseban savjet Sally Brooks: pramenove stepenaste frizure zadržite dugima, jer ćete na taj način vizualno povećati volumen kose.
  Potrebno za kreiranje frizure:
  Long Repair šampon
  Long Repair regenerator
  Volume Sensation pjena
  Volume Sensation lak za kosu