MAJKA I KĆI NAGRAĐENE U LOS ANGELESU // Diana i Karla dobile su prestižnu dizajnersku nagradu za EKO SVJETILJKE inspirirane ISLANDOM

  Akademska slikarica i naša poznata dizajnerica art nakita Diana Sokolić i njezina kći Karla Kocijan osmislile su kolekciju svjetiljki inspiriranu prekrasnim Islandom, koja je nedavno dobila prestižno priznanje.

  Iceland 2

  - Inovativnost i ljepotu svjetiljke prepoznao je međunarodni žiri International Design Awarda ( IDA) koji joj je dodijelio brončanu nagradu. Kako se dodjela nagrada održava u Los Angelesu, teško da ćemo biti nazočne na ceremoniji – komentirala je Diana.

  Ispričala mi je kako je došlo do ove divne kreacije.

  Diana i Karla 2
  Diana i Karla

  - Krajem 2019. godine boravile smo na Islandu. Oduševila nas je priroda tog malog otoka usred ničega. Vulkani, ogromni slapovi, nepregledno zelenilo mahovine, snježni vrhunci, glečeri i ledene špilje, polarno svjetlo, tirkizne lagune i crne plaže... Upijale smo ljepotu ne sluteći da nas čeka godina u kojoj ćemo boraviti u kući više nego ikad u životu - .

  diningg. Recovered

  Na svu sreću, umjetnost traži mir, tišinu i posvećenost. Tako je lockdown zapravo pogodovao realizaciji mnodih ideja koje smo imale tek u skicama. Jedna od njih je i ICELAND svjetiljka. Posvećena je i inspirirana ljepotama Islanda, ali i njihovoj izraženoj brizi za okoliš.

  Iceland 1

  Svjetiljka je napravljena od pleksiglasa s dvije strane presvučenog folijom koja mijenja boje.

  Dimenzije svjetiljke omogućuju da u proizvodnji nema otpada, a oblik je takav da se pri izradi koristi što manje energije.

  U svjetiljci je LED žarulja koja troši malo struje, a daje lijepo svjetlo.

  Iceland

  Ista svjetiljka može biti montirana na postolje pri čemu postaje stolna ili pak biti visilica.

  Oblik podsjeća na ledeni kristal, pa se svjetiljke mogu slagati simetrično ili asimetrično, mogu visiti iznad blagovaonskog stola ili slobodno u prostoru, u klasterima i na različitim visinama.

  ICELAND LAMP composition

  Svjetiljke će uskoro biti dostupne i u našem web -shopu, a tražimo i distributera.

  Iceland 4

  Karla je 2019. diplomirala produkt dizajn na Fakultetu za dizajn pri Arhitekstonskom fakultetu, a ja slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti. Često radimo zajedno i ta se suradnja pokazala uspješnom u više navrata rezultirajući međunarodnim nagradama.

  Iceland 3

  Spoj dizajnera i slikara je jako dobar: slikar omekša dizajnera, a dizajner uozbilji slikara. Zajedno samo napisale priručnik o povijesti namještaja koji sam ja ilustrirala crtežima, a sama sam napisala priručnik s nazivima i opisom boja koji bi pomogao ljudima da u razgovoru ne dolazi do zabune.

  Već radimo na novim projektima, na nekima zajedno, a na drugima zasebno. Tu su I dizajnerski predmeti za domaćinstvo, ali i sasvim likovni radovi za koje se nadam da ćemo ih uskoro predstaviti.

  Iceland 5Iceland 6IDA