ANEL tips & tricks / super-peglanje kose

  Radi velikih vrućina svi dižu kosu u zrak kako bi oslobodili čelo i vrat: klasičan rep ili jednostavne punđe idealne su frizure za ljetne dane koje provodimo na godišnjem odmoru. Sparni ljetni dani i znojenje pod velikim temperaturama uništavaju volumen kose, a i često je sve skupa mokro i slijepljeno.

  Predlaže spas za kosu: Ana Kuštre @ Anel

   Kate-Bock-Beach-Scuba-ELLE-Canada-Editorial02
  Kate Bock / Elle Québec / foto Max Abadian (Atelier Management) / styling Juliana Schiavinatto / kosa i make-up by Susana Hong

   

  Stoga, ako morate zablistati na nekom dešavanju u ljetnim danima, savjetujem ravnu ispeglanu kosu. Uvijek je u modi, za sve je prigode i izgleda prirodno. Ne zahtjeva volumen, a može se nositi lepršavo, zalizano ili sa nekim modnim dodatkom u kosi.

  Ukoliko sami ravnate kosu koristite njegujuće preparate za pranje kose (što je više preparata na kosi, lakši je postupak ravnanja). Nakon pranja na mokru kosu nanesite ulje pa kosu prosušite do pola, nanesite na kosu keratin za ravnanje i kosu dobro počešljajte. Okruglom četkom ili još bolje polu-četkom ako ju imate,  krenite obrađivati pramen po pramen uzimajući tanke slojeve kose.

  Ako je kosa obrađena i ne zapinje, slobodno koristite peglu, ali samo na rasčešljane pramenove. S peglom baratajte oprezno, uzimajte što tanje pramenove. Nakon što je kosa obrađena, dodajte tanki sloj ulja da bi dobila neodoljiv sjaj i lepršavost.

  Kate-Bock-Beach-Scuba-ELLE-Canada-Editorial07

   

  Za wet look kosu na vrhu glave zaližite voskom i lagano samo taj dio učvrstite lakom za kosu.

  Uvijek je jednostavnije i brže otići na frizuru u frizerski salon, ali ako ste spriječeni pa tu kreaciju morate napraviti kod kuće, maksimalno si olakšajte posao adekvatnim preparatima za kosu.

  U mom salonu za ovakve frizure koristimo kolekciju La Croa preparata za kosu. Osim predivnih ulje Argana i Makadamije koje savjetujem da se stavljaju svaki dan na kosu tu su i super keratinski tretmani koji olakšavaju i ubrzavaju postupak ravnanja. Svi su preparati sa velikim stupnjem aktivnih sastojaka, pa kosi daju zaštitu i ljepotu.

   

  Kate-Bock-Beach-Scuba-ELLE-Canada-Editorial11