Anel Hairstyle / slatke kovrče

  Lokne su super-popularne naročito u večernjim kombinacijama i kad je riječ o nekim važnijim događanjima. Mnoge žene ne samo da dolaze u salon po ovu frizuru, već se trude i same kod kuće osmisliti nešto slično. Zato ovaj tjedan donosim jednu jednostavnu tehniku koja nije preteška, pomoću koje ćete si složiti idealne frčkice.

  Često radi kovrče: Ana Kuštre @ salon Anel

  lokne2
  Harper’s Bazaar Kazakhstan/ model Elisabeth Erm / foto: Zoey Grossman / styling Anna Katsanis


  Kosu nakon pranja dobro osušite i pokušajte ju obraditi četkom da bude glatka. Zatim je zaštitite preparatima od topline. Ako želite veće lokne uzmite deblje pramenove, ako želite manje, onda uzmite tanje pramenove. Nakon toga pripremite peglu za kosu i narežite foliju na kvadrate. Predlažem da radite s tanjim pramenovima ako imate rijetku kosu jer ćete onda dobiti na volumenu.

  Svaki pramen omotajte oko prsta i tako zamotanog, sfrkanog tik iznad korijena, omotajte u foliju. Napravite tako sa cijelom kosom. Kad je kosa konačno puna malih paketića, svaki paketić stisnite lagano s peglom, no ne duže od 10 sekundi. Folija zadržava toplinu pa ostavite sve skupa tako 15 minuta. Nakon toga skinite folije i prstima razbacajte kosu. Sve skupa ne češljajte, već lagano učvrstite lakom za kosu... i frizura je gotova!

   

  lokne1

   

  lokne3