Anel Hairstyle / prirodnost je prednost

  Nježna i prirodna kosa, ne nužno u tonovima, već u teksturi, najsvježija je smjernica za ovu godinu: sljedećih mjeseci brojni će stilisti i frizeri prilagođavati rez vašoj kosi i inzistirati na prirodnosti. Modni trendovi poput hipija i boho stila izuzetno dobro podržavaju ove novice, a dobar je to i uvod u poslovnu sezonu koja će ovime dobiti notu ležernosti.

  Frizuru prilagođava prirodnoj teksturi: Ana Kuštre, salon Anel

  JEDROOT1
  Lea Seydoux nosi slatki bob / jedroot.com


  I brojne slavne forme vole jednostavnost: bob kao legendarna frizura svih dekada, poznat je po strogim i ravnim rezovima no ove sezone omekšat ćemo ga laganim kovrčama koje će opustiti cijelu priču. S druge strane, tu su vječito popularne šiške koje predlažem vrlo duge, do linije obrva, a ako ste za rokerski štih onda i do samih trepavica. U trendu je sklad boja i šišanja, sve je mekano, bez naglih rezova i odskakanja od romantične siluete.

   

   Chloe-Spring-Summer-2016-Theo-Wenner-05-620x358-620x358
  Chloe kampanja za proljeće 2016. - maksimalno lepršavo


  A kako bi duga kosa dobila casual dojam, predlažem stepenasto šišanje koje će joj dati dinamiku i dojam zahvalnog volumena. Ostajemo vjerni svijetlim tonovima koji odlično pristaju i na tamnu kosu: popularna je tehnika koja čini sklad boje u odnosu na oblik frizure. To znači da je lagano definira i čini prirodnijom. Nema žestokih prijelaza već se prirodnost kose naglašava promišljenom formulom tonova i rezova. Uskoro stižu topliji dani, kad ćemo naglašavati osunčani ton kose - klasičnim pramenovima u par svjetlijih nijansi.

   DAKOTA VOGUE
  Dakota Johnson najavljuje vladavinu osunčanih pramenova na ležernim, stepenasto ošišanim valovima...


  Efektne su i kombinacije toplih i hladnih tonova, jer nekim frizurama i teksturama kose odlično pristaje igra boje koja ima nježan, ne tako naglašen kontrast. Kod punđe stvar je jasna – svoj moment ima ona opuštena, s par pramenova koji vise sa strane. Za večer i svečane trenutke preporuka je i zalizana varijanta, naročito ako su make-up i naušnice dominantni. Raspoloženi ste za neku ludu boju? Predlažem svijetlo plavu koja podsjeća na more! Možete se poigrati i obojati samo dio kose ili side-cut. Kreativnost podvučena jarkim bojama nema kraja.

  vogue-paris-february-2016-edie-campbell-by-inez-vinoodh
  Edie Campbell voli kratku kosu, super joj stoje lagane kovrče

  vogue russia
  O da, i pletenice imaju ležernu varijantu - otkriva model Suvi Koponen

  vogue italia steven meisel
  Retro kovrče kao iz pedesetih / Steven Meisel @ Vogue Italia

   

  VOGUE NJEM
  Zalizana punđa za super outfit: Mariacarla Boscono @ Vogue DE