Ana's TIPS & TRICKS // tražene su PLETENICE kao lažni under-cut i ležerna varijanta

  Nekada frizura rezervirana za vježbanje i klince danas osvaja stilove, vlada uličnom modom i dobar je gost na vjenčanim frizurama. Pletenice su vječne, a osim riblje kosti, tu su i razne kreativne varijante koje prate teksturu kose.

  Piše: Ana Kuštre @ Do šminke i frizure za pol vure

  pll


  Djevojke vole klasično kosu podijeljenu na sredinu i dvije čvrste pletenice, no sada ih kombiniramo i s vrpcama, koncima i ukrasima koji ih čine posebnima.


  Na friško obrađenu kosu igramo se s pletenicama stvarajući rajf od pletiva. Njime otvaramo lice, a također se možemo poigrati dodatnim upletom. Jedna, dvije ili više malih, kombinacija je jako puno.

  Super je opcija i za lažni under cut koji se ne usudite ošišati. Usko ispletena pletenica sa strane stvorit će dojam under cuta, samim time možda ga odlučite na kraju i ošišati. Osim toga, taj tip pletenice traje danima, a kad raspustite kosu, ona će biti super valovita.

  Pletenice su dio mnogih svečanih frizura, za tu primjenu radimo ih opušteno kako bi bile nježne i lagane. Nosi se tako da se cijela kosa splete u vijenac iz kojeg mogu izvirati opušteni valoviti pramenovi ili kao detalj kojim naglašavamo podignutu frizuru.