Ana's TIPS & TRICKS // osnovno pravilo za dugu i lijepu kosu su ZDRAVI VRHOVI

  Što je kosa duža, ona zahtjeva više pažnje i njege. Da bi vrhovi bili uredni najvažnije je redovito šišanje, svakih 4 do 6 tjedana potrebno je škarama obraditi kosu.

  Piše: Ana Kuštre @ Do šminke i frizure za pol vure

  Sara Sampaio ELLE Russia Cover Photoshoot10

  Vjerujte svom frizeru ili ga promijenite ako imate strah od šišanja i nepovjerenje u dogovorene milimetre rezanja vrhova. Ako puštate kosu i redovito ju šišate, dovoljno će biti skratiti je za samo nekoliko milimetara, kako bi ona dobila friški cut koji sprječava listanje i pucanje kose.

  Osim šišanja tu su i razni preparati kojima štitimo kosu. Ulja na svakodnevnoj njezi kose kao i maske u spreju koje se ne ispiru sprječavaju lomljenje kose kod češljanja. Tu je jako važno imati i dobru četku za raščešljavanje. Dijelimo ih na one za češljanje mokre kose i suhe, pomoći će vam da češljanje bude bezbolno.

  Sara Sampaio ELLE Russia Cover Photoshoot11

  Ako je kosa tretirana bojama ili blajhom, treba joj još više njege, najviše maskama pri pranju kose.

  Vrhove treba posebno čuvati kod peglanja kose te korištenja figara. Aparati, ali i fen jako isušuju kosu, stoga zaštitite vrhove koji su najtanji i najosjetljiviji. Prije upotrebe obavezno kosu zaštitite sprejevima za termalnu zaštitu.

  Sara Sampaio ELLE Russia Cover Photoshoot05

  Sara Sampaio // ELLE Russia’s March 2021 // photographed by Adam Franzino // Styled by Lilya Simonyan