Username *
Password *
Remember Me

Naš poznati dizajnerski brend Grupa donosi simpatičnu, super-jednostavnu i predivno loptastu Balunu, kolekciju od šest različitih proizvoda uz više namjena i mogućnosti korištenja: manja stolna svjetiljka funkcionira i kao zidna, a veliki zidni i stropni model, zahvaljujući teleskopskoj cijevi, mogu se brzo i jednostavno duljinom prilagoditi želji i potrebi korisnika.

 

Baluna Ceiling BA C


- Dizajniranjem Balune, cilj nam je bio oblikovati svjetlo. Svjetlo ispunjava prostor i utječe na raspoloženje, a mi smo željeli preuzeti kontrolu nad ovim procesom. Pažljivo smo birali staklenu kuglu koja na Baluni ima ulogu difuzora, imajući u vidu način na koji raspršuje svjetlo te kakav je osjećaj dodirnuti je. Kugla je proizvedena od ručno puhanog opalnog stakla iz svjetski poznate tvornice u Italiji. Njena površina je glatka, dodir prstiju ne ostavlja trag, a spoj s tijelom svjetiljke je besprijekoran. Kao izvor svjetla unutar kugle odabrali smo LED žarulju koja osigurava savršenu raspršenost osvjetljenja, bez vidljivih razlika u njenom intenzitetu - kaže Filip Despot, jedan od dizajnera. - Svi konstruktivni dijelovi su skriveni, nevidljivi. To nam je bilo izuzetno važno, stvoriti elegantno, homogeno tijelo bez vidljivih dijelova i žica".

Baluna Ceiling BA C


Stropna svjetiljka produljuje se do čak 2 metra, pa se može postaviti iznad stola blagovaonice, ali i iznad manjeg pomoćnog stolića, pokraj uzglavlja kreveta ili kao vertikalna intervencija u unutrašnjosti prostora, naglašavajući ili dijeleći prostor. Produljivanjem zidne svjetiljke, njezina uloga od ambijentalne postaje funkcionalna - bilo da se radi o čitanju, radu ili blagovanju. Kod svih Baluna modela, zahvaljujući sjenilu na staklenoj kugli koja se rotira za 360 stupnjeva, lako se utječe na direktno ili indirektno osvjetljenje prostora u kojem se svjetiljka nalazi.


Grupa postoji više od 10 godina, a započeli su kao tim troje prijatelja sa zagrebačkog Studija za dizajn. Danas je to tvrtka s izložbenim salonom u centru Zagreba i proizvodima koji se prodaju u trgovinama širom svijeta. U protekle dvije godine Grupa je intenzivno radila na razvoju nove kolekcije rasvjetnih tijela koju su nazvali - Baluna.

 Baluna Ceiling BA CBaluna Ceiling BA CBaluna Ceiling BA CBaluna Ceiling BA C

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location