Username *
Password *
Remember Me

Trepavice su važan dio šminke, naročito kad je o izlascima riječ. Što se tiče onih umjetnih, možete ih nabaviti u svakoj drogeriji, no treba ih znati stavljati, zato vam donosim nekoliko savjeta kako neće izgledati previše umjetno...


Šminka: Ena Čavlović

beautyred

1 S parcijalnim trepavicama bit će zadovoljne i cure koje imaju jako male trepavice, samo je važan način kako ćete ih zalijepiti! Osobno koristim DUO ljepilo koje naručujem preko interneta, no isto je dostupno u slobodnoj prodaji u dućanima za profesionalni make-up.


2 Aplikacija parcijalnih trepavica: - nakon što ste nanijeli maskaru, stavite jako malo ljepila na vrh parcijalne trepavice i umetnite je između vaših trepavica. I tako svaku posebno! Nema žurbe.


3 Obzirom da se parcijalke u pakiranju nalaze u 3 veličine, kraće stavljate na kut oka, srednje na sredinu, a najduže na kraj oka.

beautyred


4 Kada ste završili s aplikacijom, lagano prstima pritisnete trepavice i učvrstite ih svojim prirodnim trepavicama da bi duže trajale. Ukoliko je ljepilo profesionalno, one mogu trajati i nekoliko dana, samo pripazite kako skidate šminku.

5 Trepavice u komadu: - birajte uvijek što gušće, no ne preduge. Ukoliko ste kupili preduge trepavice i nikako vam ne pristaju na oku, odrežite ih na pola i jednu (odrezanu) polovicu zalijepite na kraj oka, a drugu polovicu na drugi dio oka. Takve su trepavice idealne "cat eye" efekt, jer neće zatvoriti pogled, a produžit će kraj oka jer se aplicira na sredinu oka, obzirom da su odrezane na pola.

6 Ukoliko su vam i tako preduge, a nemate vremena po nove, odrežite ih polako, ali probajte da ne bude jako oštro odrezano jer ćete dobiti neprirodan efekt i to neće izgledati dobro.

7 Trepavice u komadu nalaze se u ducanima za profesionalni make-up, a za oko 20-ak kn. Odlična stvar kod trepavica u komadu je sto se mogu koristiti nekoliko puta.
Prilikom skidanja, obratite pozornost na to da ih prstima uhvatite sto više, da ih ne savinete.
Ostatke ljepila s trepavica uklonite prstima, samo pripazite da ne oštetite dlačice, da bi ih mogli ponovno koristiti.

 

ena

Ena i dio njezine kolekcije umjetnih trepavica, koje su ovih dana super-hit!

beautyredbeautyred