Username *
Password *
Remember Me

- Inače ne izlažem na tjednima mode jer nisam ljubitelj takvog vida prezentacije, ali Ljubljana je bila iznimka i jako sam zadovoljna sa svime. Organizacija, manekenke, lokacija, sve je bilo na nivou, bez nervoze i smireno. Prije par dana iz Grčke su stigle najnovije kolekcije nakita Aumorfia i Ioanna Liberta, koje su se idealno uklopile u aktualnu Maks kolekciju. Prezentirala sam samo dio svoje kolekcije i time zapravo predstavila presjek najprodavanijih modela. Dekonstrukcija, spajanje nespojivog, crna boja i slojevitost odlike su mog dizajna koji je iznimno nosiv, ali i pomalo avangardan – ispričala je Saša Maksimiljanović, dizajnerica i vlasnica brenda Maks.

 LJFW nov17 Day1 photoJureMakovec 088 web

Iako je na njihovom tjednu mode bila prvi puta, Slovenke itekako dobro poznaju Sašin dizajn, jer se već neko vrijeme Maks forme prodaju u centru Ljubljane. - Kolekcija 3/33 proizašla je iz 33 ideje, 33 crteža i 33 nijanse crne, a 3 zajedničke smjernice koje se najviše ističu u ovoj kolekciji su priča boja, funkcionalnost dizajna i dosljednost – budi svoja – istaknula je dizajnerica. - Bogata kolekcija sadrži multidimenzionalne kapute, majice, hlače, haljine, pletene veste i tunike. Radi se o modelima koje kombiniranjem daju modnu igru slojevitosti te donose vrhunski odnos spojivog s nespojivim, prozirnog s neprozirnim, mekanog s krutim, asimetričnog nesklada i modnog sklada. Materijali koji prevladavaju su prirodni, te u kolekciji prevladava pamuk, vuna, mako i keper - .
Crna igra i fetiš chic, istaknut kožnim remenjem, karakterističan je opus Saše Maks, podcrtan dark elegancijom fluidnih tekstila. Njezine su stvari udobne i mogu se kombinirati, nositi na više načina... sve to publika je prepoznala kao praktičan stilski izričaj.
Aktualna kolekcija Maks u prodaji je u koncept dućanu Hysteria u Teslinoj 9 u Zagrebu, u Bura DesignStore-u u Rijeci, Pentlja Concept Store-u u Ljubljani, Supermarketu i Electryclady Land Design-u u Beogradu, u Studiu 183 u Berlinu, te na britanskom webshopu erebusstyle.com. U Londonu je prošloga tjedna održan i pop up store Erebus Collective na kojem je upravo ova Maks kolekcija raspodana u svega nekoliko dana.

 LJFW nov17 Day1 photoJureMakovec 088 webLJFW nov17 Day1 photoJureMakovec 088 webLJFW nov17 Day1 photoJureMakovec 088 webLJFW nov17 Day1 photoJureMakovec 088 webLJFW nov17 Day1 photoJureMakovec 088 webLJFW nov17 Day1 photoJureMakovec 088 webLJFW nov17 Day1 photoJureMakovec 088 webLJFW nov17 Day1 photoJureMakovec 088 webLJFW nov17 Day1 photoJureMakovec 088 webLJFW nov17 Day1 photoJureMakovec 088 webLJFW nov17 Day1 photoJureMakovec 088 web

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location