NOTE_to_myself // kako uklopiti HYGGE u lifestyle na 8 načina (taman do Božića!)

  Da, najsretnija su nacija na svijetu, smireno ušuškani u divne vunene dekice, sve je jednostavno i optimistično... ah ti Danci, tako se volimo ugledati u njih. Jedan od najvažnijih hygge momenata upravo je Božić (ne radi poklona, već obitelji, dobre atmosfere, uživanja u malim stvarima...). Ako niste pročitali Dance i strance autorice Kristine Wolsperger Danilovski koja na izuzetno simpatičan način opisuje njihov lifestyle, toplo vam preporučujemo barem neki hygge moment među vlastita četiri zida. Stil koji je posljednjih oko godinu dana postao svjetski hit (a dio je njihove kulturne DNA) poželjan je ne samo radi svog specifičnog minimalizma, već i topline i prirodnosti koju predlaže. Kaže: lijepa, topla atmosfera i uživanje u dobrim stvarima u životu, uz drage ljude, bez stresa i nervoze. Slavljenje jednostavnih stvari, svaki dan pomalo. Genijalno. Suprotnost je suvišnom razmetanju, divno je skroman i naglašava važnost obitelji i prijateljstva, sve ono što i sami želimo! Što je sve hygge, a da i mi sami možemo isfurati? 

   

   Dining Life Styled pinterest hygge 684x1024


  1. Šalica čaja – zeleni je čisti detox, džumbir je energija, citrusni razbuđuje... birajte po okusu i ukusu, jer ponekad je stvarno dobro popiti čaj umjesto kave.

  2. Ugodna kućna atmosfera, nepretenciozna, nemametljiva – znači smireni tonovi, pokoja biljka, udobnost. I to treba iskoristiti, a ne čitav dan jurcati. Dakle, usporenje i izvalit se na kauč.

  3. Dobra knjiga: googlanje pojma hygge donosi masu vizuala s knjigom i čarapama. Važno da nam je toplo i da je neko dobro štivo u ruci. A gdje ćeš bolji prijedlog od ovoga za dugu, hladnu zimu...

   

  Dining Life Styled pinterest hygge 684x1024


  4. Svijeće – Danci su među najvećim potrošačima svijeća na svijetu. Mirisi cimeta, lavande, badema i ostalih delicija među važnijim su stanarima njihovih simple & chic domova.

  5. Pletivo – sve pleteno: dekice, čarape, veste, prekrivači. Boje po želji, a po mogućnosti neke pastelne koje ne „vrište“. Kod njih je sve nekako smireno.

  6. Bez zaslona – što manje buljiti u mobitel, kad ne trebamo.

  Dining Life Styled pinterest hygge 684x1024


  7. Šetnja, šuma, park, odlazak u prirodu – odlazak na zrak, solo ili u društvu, pa makar vani bilo nula stupnjeva. Svjež zrak pomaže nam da pročistimo misli i osjećamo se bolje.

  8. Prirodne nijanse – bež, sivkasta, smeđa, svijetlo smeđa... nježne, pastelne, neopterećene i blage za vid. Plus drvo u uređenju interijera.

  9. Domaći kruh. Toliko ga je lako napraviti da vam ne treba neko znanje. Samo brašno, voda, kvasac, malo soli. Na netu ima masa recepata, stvar je u njegovoj jednostavnosti i finoći, a nema boljeg od mirisa svježe pečenog kruha u stanu, dok je vani hladno... To je totalno hygge. I fino!

  foto: pinterest

   

  Dining Life Styled pinterest hygge 684x1024Dining Life Styled pinterest hygge 684x1024

  breadhomemade

  Dining Life Styled pinterest hygge 684x1024