Username *
Password *
Remember Me

Apsolutno šarenilo odijevanja pripadnika subkulture nastale sredinom šezdesetih savršen je modni izričaj naročito tijekom ljeta: boje, sloboda i dinamika pokreta fantastične su karakteristike ljeta koje volimo i želimo!

7

U novom izdanju WestEast magazina hipi djevojka je Jennifer Pugh, iz vizije Kaha Poona i stilističkih ideja Martina Waitta. Ona nosi vesele i plesne kreacije s resicama, perlicama i ostalim atraktivnim detaljima koje su hipiji obožavali.

Samo ime ove subkulture nastalo je od riječi hipster – ljubitelja jazza, točnije bebopa, iz 40-ih godina prošlog stoljeća koji su prihvatili i zalagali se za slobodniji i opušteniji način života, odijevanja i razmišljanja.

Novi, nekonvencionalan lifestyle hipija pokrenuo je neke društvene promjene: upravo su oni popularizirali ono što danas zovemo glazbenim festivalima, zdravom prehranom, new age pokretom, prihvaćanjem istočnjačke kulture i još mnogo toga…

Zbog njih danas nosimo duge suknje, perlice u kosi, sunčane naočale "lennonice", končane narukvice, traper i samt trapezice, košulje s cvjetnim uzorkom, kožni prsluci i wedge cipele od pluta. I sjedimo na travi, slušajući omiljen band s pivom u ruci.

1345689111213