Username *
Password *
Remember Me

Kako li se samo vraća – desetljeće „power dressinga“, širokih ramena i žena u odijelima stiže sljedeće jeseni, možda snažnije no ikad prije… Upravo su tu temu obradili u američkom Vogueu za srpanj: Joan Smalls i Lara Stone dvije su „divljakuše“ s velikom kosom, velikim ramenima i velikim naušnicama. Mert i Marcus su ih „ulovili“ kako se šepure u moćnim krojevima.

American-Vogue Mert-Marcus-02

Sve je veliko. Da, „više je više“ je najednom glavna fora. I tu je da ostane i uvuče nam se u najdublje pore ormara. Doba Dinastije kao da se vratilo, a snažni i upadljivi ukrasi našli su svoje mjesto na tronu.

Još prije nekoliko godina, kad su se dizajneri malo konkretnije osvrnuli na osamdesete, u modu se na velika vrata počela vraćati „power woman“. Trendovi su postali ženstveniji, no moćno seksi, a struk i ramena najednom su se počeli sve više isticati. Pošto trendovi uvijek imitiraju život, odnosno stvarne situacije i priče, tako je i moda najednom ženama dala moć, jer su snažni i veliki krojevi u stanju „sakriti“ pravo stanje stvari, pa se sve čini glamuroznije nego što to uistinu jest.

Naime, u doba recesije lijepo je srediti se propisno i izgledati kao da smo na vrhu svijeta. Svojevrsni melem za dušu i podizač morala. Moda u predstavi koja se zove život djeluje kao kulisa i kao kostim: širi krojevi stjerali su minimalizam u kut. Sada vladaju XL nakit, ramena i ovratnici. Snaga, zlato, isticanje statusa. Potreba je to da se u doba kad svijet klizi u nekom više – manje nesigurnom smjeru, barem malo sakrijemo i glumimo ne samo da je sve u redu, već da je – savršeno! I da tako izgledamo. Kao da smo pokorile svijet.

American-Vogue Mert-Marcus-01

American-Vogue Mert-Marcus-07

American-Vogue Mert-Marcus-03American-Vogue Mert-Marcus-04American-Vogue Mert-Marcus-05American-Vogue Mert-Marcus-06American-Vogue Mert-Marcus-08American-Vogue Mert-Marcus-09