Username *
Password *
Remember Me

Pojava prve sijede vlasi ne znači da ste bolesni ili stari, to je jednostavno stvar genetike. Tijelo prestane proizvoditi pigment (melanin) i počinju se pojavljivati prve sijede lasi. Iako su najčešća pojava kod žena oko pedeset godina, sve češće se bijele lasi pojavljuju i u puno ranijoj fazi pa zato, bez panike, to se vjerojatno desilo i vašoj mami i baki. Sijeda kosa može biti prekrasna i zanimljiva, pitanje je vaše hrabrosti hoćete li je nositi ili prekriti bojom. Danas posjedujemo razne metode bojanja takve kose.

Farba: Ana Kuštre @ šminkofriz.com

Gray hair vintage roll curls


Odlučite li bojati svoju sijedu kosu obavezno to radite redovito. Uvijek savjetujem u procesima sjedenja da odaberete što prirodniju i svjetliju nijansu boje. Što je kontrast boja veći vaše sijede biti će brže viđene a to vam nikako ne ide u prilog.

Postepeno sjedenje kose ima i svoje čari u slučajevima da ona svijetli u pramenovima i jednoliko po cijeloj glavi. Dobivaju se predivni prošarani pramenovi u niz nijansi. U nekim slučajevima kosa sijedi na nekoliko različitih mjesta dok su druga još potpuno pigmentirana. Takve situacije zadaju nam probleme i najčešće se odlučujemo za nijansiranje bojama koje prekrivaju sijedu kosu.

 Gray hair vintage roll curls


Sijeda kosa puno je čvršća i žilavija od kose u kojoj se nalazi pigment. Teško se sa njom rukuje pa često ne možete sami ukrotiti frizuru. Ne zahtjeva preveliku pažnju što se tiče njege - hranite je  hranjivim šamponima i regeneratorima te jednom mjesečno napravite tretman s maskom.

Žene koje odluče ostaviti svoju sijedu kosu najčešće su kratko i zanimljivo ošišane i savršeno nose taj snježno bijeli stil. Ostale tretiraju kosu bojama i redovito ju održavaju svaka tri tjedna. Koji ste vi tip? Otkrijte već s prvom pojavom sijedih vlasi.

Foto: pinterest

 

 Gray hair vintage roll curlsGray hair vintage roll curlsGray hair vintage roll curlsGray hair vintage roll curls

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location