Username *
Password *
Remember Me

Kroz niz godina provedenih u salonu imala sam priliku susresti se s brojnim tehnikama bojanja. Bilo je tu skladnih stapanja nijansi, a i velikih kontrasta boja. Vladale su strogo jedna boja ili igranje pramenovima. Bojanje kose, baš kao i šišanje, zna biti komplicirano, no tu su neke tehnike koje su jednostavnije i praktične za svakodnevno održavanje kose.

Savjetuje: Ana Kuštre @ ANEL

blond with roots

Zadnjih par godina očarali su nas ombre, balayage i slične tehnike bojanja. Bit je da korijen ostaje taman, a boja je svjetlija kako se približavamo vrhovima. Danas u salonima te iste tehnike radimo skladnim nijansama koje se stapaju jedna u drugu jer nam je cilj da nam kosa izgleda što prirodnije. Prije desetak godina takve smo tehnike radili takozvanim crazy nijansama. No, zajedničko im je to da korijen uvijek ostaje tamniji od ostatka kose.

Koja je fora s tim tamnim izrastom? Naime, taman korijen vizualno će kosi dati gustoću. To je super opcija za rijetke i slabe vlasi. Žene sa slabom kosom isprobavaju sve živo da bi im kosa izgledala bujnije, a ovo je dobar optički trik. Klijenticama s rijetkom kosom često savjetujem da ne boje cijelu kosu, svjetliji pramenovi i tamniji korijen biti će puno bolja opcija.

blonde-hair-with-pink-roots-2017-450x555

 

Budite oprezne ako pokušavate te tehnike raditi kod kuće. Prirodan i neuredan izrast nije poželjan. Postoje posebne tehnike za izradu tamnog izrasta, zvuči jednostavno ali vjerujete nije tako.

Posjetite svog frizera i savjetujte se oko bojanja kose. Nije bitno koje strukture vam je kosa, tamni izrast zasigurno će još dugo i moćno krasiti vašu kosu. Ako kosu tretiramo raznim bojama vodite računa da ju njegujete i štitite.

hair cameron diazbuttery-blonde-hair-color-with-dark-roots-2016pink blond

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location