Username *
Password *
Remember Me

Vladavina blajha i svih vrsta izbjeljivača dovodi nas do raznih nijansi plavih (tik do bijele) boja kose. Da bismo dobili svijetlu kosu potrebno je spomenutim sredstvima eliminirati sav prirodan pigment kose. Kod tamnijih kosa to će biti puno veći problem nego kod prirodno svjetlije kose jer tamna ima puno veći sloj pigmenata čime postupak traje duže.

Predlaže: Ana Kuštre @ ANEL

gaga silver hair
Lady Gaga - od ledeno plavičaste do srebrne @ Vanity Fair


Uvijek vodim računa da maksimalno zaštitim kosu tokom intenzivnih kemijskih procesa. Doći do bijele kose velika je nauka, a postupak traje satima. Postepenim putem uklanjamo pigmente da kosu ne šokiramo velikim postotkom hidrogena i ne spalimo ju. Kosa je nježna i krhka, a pod utjecajem visokog postotka hidrogena las će puknuti ili postati gumasta. Zato danas postoji tekući blajh, obogaćen uljima argana i makadamije koja štiti kosu tokom cijelog procesa. Ovakve velike zahvate na kosi nipošto nemojte raditi kod kuće.  
Kada kosu maksimalno izbijelimo igramo se nijansama.

hair-brighteners-0 142546854222
Amber Valetta @ Vogue


Bijela kreda boja jako je tražena, ali isto tako nose ju samo hrabre žene. Većinu podsjeća na starost i sjede vlasi. Hladna je boja, potrebno ju je nositi sa stilom i naglasiti ju nekim ludim rezom da bude posebna. Savršeno pristaje neobičnim kratkim frizurama.
Bijela s blagim pink ili violet odsjajem daje pastelnu nježnost tenu. Često se nosi na dugoj i tankoj kosi koja joj daje dozu nježnosti.
Baby plava podsjeća na dječju nijansu i najčešća je boja. Kombiniramo je u pramenovima ili cijeloj kosi. Nosiva je na svim tipovima frizura. S ovom bojom nećete biti istaknuti u masi, iako je nijansa neobična. Prirodna je i nosiva, svakodnevno je viđena na ulicama.

lucky blue smith
Lucky Blue Smith ima svoju sretnu boju kose


Sjeda boja danas je veliki hit. Rijetko je viđena, ipak rijetko se tko usudi nositi sijedu kosu. Da ne bi postarala vaš izgled, potreban je adekvatan stil koji će je upotpuniti. Savršen bob s kratkim šiškama ili neki ludi under-cut biti će idealan uz ovu nijansu.
Da biste nosile ove predivne nijanse jako vodite računa o njegujućim tretmanima koji su vašoj kosi potrebni. Velikom kemijskim procesima dolazimo do tih savršenih nijansi, no kosa je izmučena i potrebne su joj razne kupke da bi ostala lijepa i snažna. Osim raznih šampona i maski za kosu, svakodnevno stavljajte na kosu ulja koja vašu kosu njeguju tokom cijelog dana.

 

ana kustre anel
Ana Kuštre

kate-winslet-white-hairvoguevogue4white hair