Username *
Password *
Remember Me

Retro kovrče su dugo na sceni i svi ih vole: ipak ih možemo napraviti na strukturi svake kose. Idealne su za momente glamura, ali i za dnevni look. Kako biste napravili veće kovrče treba vam kosa biti barem do ramena. Ako pak želite retro frizuru na jako kratku kosu, odlučite se za zalizane chic valove.

Zna sve o frčkama: Ana Kuštre @ Anel

vogue-japan-feb-2012

Za izradu velikih kovrča potrebni su vam uvijači ili aparati kojima možete nakovrčati kosu. Ako ih radite kod kuće preporučila bi da ih radite sa uvijačima, kosa vam neće biti u opasnosti od uništavanja, a kovrče će vas oduševiti. Ako je vaša kosa do ramena koristite srednju veličinu uvijače da bi dobili velike lokne. Što je kosa duža, uvijači trebaju biti veći.

Pictures-Raquel-Zimmermann-Vogue-UK-June-2011-Heat-Wave-Editorial

Ako ste se ipak odlučili raditi sa aparatima koji djeluju s velikom temperaturom, svakako vodite računa o tome da kosu zaštitite s preparatima za zaštitu istih. Ako vam je kosa ravna ili blago valovita, nakon što ste oprali kosu i prosušili ju ručnikom nanesite hranjivo suho ulje koje će kovrčama dati sjaj i mekoću. Ulje dobro rasčešljajte po cijeloj kosi. Da bi frizura bila postojana stavite i pjenu za učvršćivanje, rasčešljajte ju. Sve što stavljate na mokru kosu obavezno pročešljajte tako da preparat dođe do svake vlasi.

Print-on-print-Vogue-March-2015

Odjelite kosu i krenite ju uvijati. Da bi kovrče bile velike i raskošne uzimajte srednju gustoću pramena. Nakon što ste uvili cijelu kosu, završite sušenje fenom ili ju jednostavno ostavite da se posuši prirodnim putem. Kada je kosa suha pošpricajte cijelu kosu lakom za kosu i krenite skidati uvijače. Prstima rasčešljajte kosu i učvrstite ju lakom a na kraju dodajte kristale u spreju da kosa dobije sjaj. Ako želite glamurozan stil svakako razdijelite kosu na jednu stranu, tako da pada preko čela.

karolina-kurkova-retro-vogue8

Kod prirodno kovrčave kose postupak je drugačiji: nakon pranja kose i nanošenja ulja i učvršćivača, kosu treba srednjim četkama isfenirati i ostaviti četke dok se kosa ne hladi. Postupak je puno duži i zahtjeva vještinu. Ako kosu prethodno obradite četkom na ravno, možete koristiti veći figaro ili peglom napraviti kovrče.
Kovrče trebaju izgledati njegovano i lepršavo. Ne koristite jake preparate za učvršćivanje da kosa ne bi postala kruta i matirana.

 

giovanna-battaglia-natalia-vodianova-vogue-japan-march-2015-coverMin-Hyo-rin-for-Vogue-Girl-Korea-January-2011-4Sam Rollinsson harpers Bazaar KoreaSam Rollinsson harpers Bazaar Korea2vogue-china-romantic-dressing-2vogue-nippon-february-2012-passion-for-pastel-editorial-magdalena frackowiak-4-600x385

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location