Username *
Password *
Remember Me

Više puta ekraniziran je jedan od najromantičnijih romana ikad – spisateljica Jane Austen 1913. godine napisala je Ponos i predrasude, a ova divna priča čitana je i gledana i dan danas. Ljubavni problemi obitelji Bennet i njihove muke oko toga koja će se prva kćer (od njih 5) udati i danas je očito dosta suvremena tema. Jer, romantika ne zastarijeva! Možda najsimpatičniji Mr. Darcy bio je Colin Firth (mini serije TV 1995.) a najpoznatija svakako Keira Knightley (film 2005.)

prideprejudicewide
Ponos i predrasude 2005.

Pošto je romantika glavno obilježje ove priče, Jane Austen bi se zasigurno šokirala da vidi ovogodišnju verziju Ponosa i predrasuda… naime, u priču su ubačeni toliko popularni u 21. stoljeću – zombiji. I sada sestre Bennet imaju problema i s mrtvima, kao da im nisu dovoljni oni sa živima. No, idemo malo o ljepšoj strani ove priče i starijim ekranizacijama u kojima je prekrasna moda od prije dvjestotinjak godina predstavljena uvjerljivo, autentično i ženstveno. Bazirala se na haljinama visoko rezanima, tik ispod prsiju, bogatom dekolteu, raskošnim suknjama, eteričnim tkaninama i nježnim vjenčićima u kosi. Tu je modu popularizirala i Josephine Bonaparte, Napoleonova supruga koja je po francuskom dvoru hodala odjevena u velike prozirne haljine i ponosno pokazivala dekolte, ramena i dio leđa, što je u ono doba bilo dosta smjelo. Ovo je zajedničko svim ekranizacijama, drže se vremena nastanka priče i kostima koji odlično pašu uz same likove i njihove karaktere. Frizure su ležerne, opuštene, prate stilski karakter priče. A momci, odnosno gospoda? Elegantni frakovi, jahače čizme, svilene košulje i prugasti prsluci... jako, jako elegantno.

Bingley-Jane-Liz-Darcy-pride-and-prejudice-couples-954346 1024 576

Tv mini serija 1996.

keira knightley in pride and prejudice wallpaper 1 800PP

PPzombieOvogodišnja verzija filma sa zombijima 

 

Pride-And-Prejudice-And-Zombies-2016Pride-and-Prejudice-and-Zombies-headerpride-and-prejudice-and-zombiespride-and-prejudice-pride-and-prejudice-2005-17217464-2300-1500 crpride-and-prejudicepride-prejudice-10-years-laterpride-prejudice-2005-movie-quote crpride-prejudice-b3 crpride1pride2pride3 crpride45prideprejudicepride and prejudicePRIDE KEIRApride prejudice01pride prejudice06pride prejudice10

 

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location

Ova web stranica koristi (cookies) kolačiće za spremanje podataka o posjeti. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu pristajete na uporabu kolačića.