Username *
Password *
Remember Me

Volite li igre u kojima nalazite predmete i na temelju njih donosite zaključke i rješavate problem, a možda i ubojstvo? Sada se možete na jedan dan doslovno smjestiti u Escape Room Arenu na Zagrebačkom velesajmu i na jedan dan postati super detektiv – poput Poirota ili Sherlocka Holmesa! Ono što je započelo u Japanu prije gotovo deset godina sada se može isprobati i kod nas: angažirajte svoju ekipu, zaposlite svoje sive stanice i na sat vremena se okušajte u rješavanju problema! Igra je postala stvarnost…

 Escape Room Arena 4 of 51

Escape Room, odnosno Escape the room je započeo kao kompjuterska igra koja je nastala u Japanu kao stvarna varijanta popularnih point & click adventure igara. Prvi real-life Escape Room otvoren je 2007. godine te je potpuno osvojio Japance, a zatim se počeo širiti i po ostatku azijskog kontinenta, osobito u Kini. Bila je to najbolja preporuka da ovakav tip igara dođe i u Europu, pa je tako prvi Escape Room otvoren u Londonu 2012. godine. U  2013. godini otvoreno je čak 150 Escape Roomova u većim gradovima Europe.

 Escape Room Arena 1 of 51

A što je zapravo Escape Room? To je real-life interaktivna igra ukojoj sudjeluje 3 do 5 igrača koji, zaključani u sobi, imaju 60 minuta da iz raznih predmeta koji se nalaze u sobi, šifri i zagonetki, na logički način pronađu rješenje i izlaz.

Sobe mogu biti uređene prema različitim scenarijima (zatvor, piramida, laboratorij, hotelska soba, ured, banka, bolnica) u kojima su timovi suočeni s različitim zadacima (bijeg iz sobe, deaktivacija bombe, rješavanje počinjenog zločina, pljačka banke, lansiranje projektila, itd...).

 Escape Room Arena team Zvonko Zemljic Mitja Safar i Tomaz Krmac
- Uz karting željeli smo posjetiteljima pružiti još jedno novo i nezaboravno iskustvo pa smo tako putujući i osluškujući bilo turističkih metropola uvidjeli da Zagrebu nedostaje jedno ovakvo neobično mjesto, jedinstvenog formata - objasnili su Zvonko Zemljić, Mitja Šafar i Tomaž Krmac iz Escape Room Arene Zagreb. 

 

 Escape Room Arena 2 of 51Escape Room Arena 3 of 51Escape Room Arena 5 of 51

Escape Room Arena 6 of 51

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location