Username *
Password *
Remember Me

... nalazi se u nekim davnim godinama i vintage komadima kojima tepamo iz dana u dan.

Koje su to dekade koje će obilježiti ovoljetne trendove?

Pedesete
Crveni ruž, strukirane suknje, fine štikle i kitten heel. Te neodoljive haljine u puderastim nijansama. Glavna inspiracija je Diorov New Look iz 1947. godine koji je modu usmjerio na novi put. Tu su i preslatki mačkasti sunčani okviri, ali i kosa svezana maramom.

Sedamdesete
Predivne trapezice koje toliko divno izdužuju noge! A u kombinaciji sa wedge cipelama izgledamo kao prave Woodstock groupies... Šlampavi šeširi s velikim obodom i raskuštrana kosa. Dugi i lepršavi krojevi koji naglašavaju udobnost. No make - up look i ležernost u punom smislu.

Dvadesete
Takozvane „flapper girls“ koje su dane provodile u lickanju, a večeri na plesnom podiju u novim, kraćim haljinama i s još kraćim frizurama... Čipka i resice bile su njihov bunt, a "dance" pokret najveći saveznik u modnoj revoluciji koja se desila nakon Prvog svjetskog rata... Bio je to, kao u onoj pjesmi – život u ritmu muzike za ples - .

Šezdesete
Velike bee-hive frizure i tuš na očima. Jako natapirana kosa i mrvicu zaglađena, tek toliko da ne izgleda preraskuštrano. Mašnica u kosi i lagano rumenilo. Mini haljine ravnoga kroja. Ogromne sunčane naočale kakve je nosila Jackie O. Štikle s debljom potpeticom.

Osamdesete
Ludilo u oblicima & bojama, velika ramena i boje plus sedefasti sjaj. Make –up u ludim nijansama, velikog inzenziteta. A krojevi – veće je više! Osamdesete nam se već sezonama nameću kao cool stilska rješenja, naročito u liku animal printa, voluminoznih nabora i sjajnih tkanina. Glamur u najpoželjnijem izdanju.

Foto: prshots i tooklookbook

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location