Username *
Password *
Remember Me

Kad su već u prvom planu neka budu posebni, složili su se dizajneri i ove sezone predstavili paletu krojeva, boja i oblika: kad je o kaputima riječ, svi predlažu nešto zanimljivo! Igra se osim u samoj teksturi (resice, resice!), dešava i na rubnim dijelovima, pa se ističu ovratnici, rukavi, rubovi, mjesto kopčanja. Izuzetno je postalo popularno sakrivati gumbe, stoga ćemo u brojnim dućanima pronaći one minimalističke krojeve koji djeluju vrlo kompaktno i gotovo arhitektonski čisto.

fall-coats-andrea-spotorno01 cr


Top komade je za magazin The Gentlewoman izabrao stilist Jonathan Kaye, sugerirajući volumen i udobnost, još jedno pravilo sezone. Dobro je što ispod njih možemo natrpati slojeve, pa čak i neku vunenu vestu, no klizno je područje siluete, jer ovakvi mega kaputi zahtijevaju usku siluetu na donjem dijelu figure. Tu se misli na štikle, ali i čizme uskog gležnja, one visoke ili pak neke s debljim džonom, kako bi list djelovao izduženo.

fall-coats-andrea-spotorno18 cr


Kaputi sezone često su i tulipan kroja, širokih rukava kao u osamdesetima, a tu je i onaj šišmiš stilski moment koji nas podsjeća na vrijeme glamura i raskoši. Iako je u prvom planu, kaput je na kraju okosnica našeg stila jer se mora pomiriti s onim dnevnim komadima koje želimo nositi ispod, ali im ujedno dati neku novu energiju. Nije sve crno i sivo, kraj ove godine zabljesnut će kroz kapute u tonovima pa i limete ili koralja: ohrabrite se ovih dana i izaberite neki poseban komad, kvalitetniji, koji ćete moći isticati kroz više godina!

Fotografije potpisuje Andrea Spotorno @ Bird Production, a modeli su Imaan Hammam i Amanda Welsh.

fall-coats-andrea-spotorno02 crfall-coats-andrea-spotorno03 crfall-coats-andrea-spotorno04 crfall-coats-andrea-spotorno05 crfall-coats-andrea-spotorno06 crfall-coats-andrea-spotorno07 crfall-coats-andrea-spotorno08 crfall-coats-andrea-spotorno09 crfall-coats-andrea-spotorno10 crfall-coats-andrea-spotorno11 crfall-coats-andrea-spotorno12 crfall-coats-andrea-spotorno13 crfall-coats-andrea-spotorno14 crfall-coats-andrea-spotorno15 crfall-coats-andrea-spotorno16 crfall-coats-andrea-spotorno17 cr

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location