Username *
Password *
Remember Me

Osim odjeće, dio stila koji se prezentira na pisti svakako je make-up, pa smo popričali s Ivanom Bilandžijom a.k.a. Billy, koja radi za kuću Illamasqua i glavni je vizažist Fashion.hr-a, što znači da u suradnji s dizajnerima kreira sve beauty stilove za pistu. - Generalno šminka je ove godine prozračnija i manje komplicirana - priča Billy -  izdvojila bih Coded Edge čiji su modeli na donjem kapku imale crvenu liniju, a lice skroz blijedo - .

 

fashion hr backstage 2

 

- Izdvojila bih i Branku Donassy koja uvijek konceptualno razmišlja i o šminki, s njom je stvarno uvijek divno surađivati. Njezin je svaki segment dobar zasebno, zapravo zajedno dizajniramo make-up. Volim raditi i sa Zoranom Aragovićem jer mi njegove kolekcije dopuštaju određenu slobodu. On postavi ideju, a onda ja kao artist gradim kreaciju odnosno radim stilsku nadogradnju njegove odjeće. Takvi tipovi suradnje su daleko uspješniji i vidljiviji nego kad su nametnuti. Često se zapravo desi da je make-up za dizajnere nešto usputno, vele mi samo da je lijepa i svježa. No, make-up služi upravo tome da se nadogradi dizajnerski stil i autorova vizija i to svakako treba iskoristiti - .

 

fashion hr backstage billy

Ivana Bilandžija - Billy u radnoj atmosferi


- Ponekad kao da se dizajneri boje da bi make-up odvratio pažnju, što je po meni apsolutna pogreška jer kao što gledamo odjeću, gledamo i imidž revije i dizajnera. I nismo došli u showroom, već doživjeti cijelu dizajnersku lfiestyle priču a tu je svakako nezaobilazan i make-up. Isto kao što je na primjer važna i glazba - . 

- Sviđa mi se što je bilo dosta shimmer make-up varijanti s obzirom da se u trendove vraćaju te sve metalik i sedef teksture, koje se blago presijavaju i lice čine zapravo blistavim na najljepši način. To su nekakvi stilovi osamdesetih, no vrlo suptilno jer su tenovi ipak matirani, te su nakon toga dodani shimmer efekti, gotovo na cijelo lice. Zapravo se nanosi kao da konturiramo lice, pa lice dobiva satenski sjaj, vrlo nježan i prirodan. To super funkcionira na pisti i za fotografiranje - .

 

fashion hr backstage 1

 

- Interesantan je bio Skoko jer smo kod njega radili sjenilo skroz do obrve, nešto kao osamdesete, no koristili smo prirodne boje. Definirali smo obrvu poput pin-up, a usne su bile u pet različitih boja ruževa. To je dalo na dinamici kroz kolekciju. Sever uvijek zahtjeva prozračne glossy teksture, kod njega ne koristimo ništa mat. Envy room je imao također nježan make-up, tek naglašen tušem za oči, uz lagano rumenilo - .

- Interesantna je bila Marina Design radi velikih frizura. Tu smo stavili bijeli eyeliner na smeđem smokey-eyes looku. Napravili smo obrnuto, šminku u negativu, pošto je gotovo uvijek olovka na kapcima tamnija od sjenila. Usne su bile dvobojne, igra ljubičaste, crvene i narančaste, a bilo je tu i zlatne. Usne su kod Marine Design bile apsolutno dorađene kroz razne nijanse i teksture - .

 

fashion hr backstage


I radni kutak Illamasqua vizažista na Fashion.hr-u, s Billy na čelu ekipe

fashion hr backstage 3

make up sever

Robert Sever

make up donassy
Branka Donassy

 

make up coded edge
Coded Edge

 

make up krie design
Krie Design

 

make up kulusic
Marija Kulušić

 

make up ricov
Ana Maria Ricov

 

skoko make up 1
Ivica Skoko 

 

make up aragovic
Zoran Aragović

 

make up marina design 1
Marina Design

 

 

 

Komentari (1)

This comment was minimized by the moderator on the site

ivana bilandžija po meni,najbolje šminka! žena je nevjerovatna

 
There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location