Username *
Password *
Remember Me

Korištenje naših omiljenih mobitela otežano je tijekom niskih temperatura: touchscreen ne reagira na obične rukavice, pa nam se ruka smrzne dok odgovaramo na mailove i tipkamo… Zato su tu posebne kreacije, touchscreen rukavice s kojima je druženje na društvenim mrežama lakše nego ikad! Prepoznat ćete ih po tome što vršci palca, kažiprsta i srednjeg prsta imaju drugačiju teksturu, a ponekad i boju. Kod nas ih ima i u H&M-u, po 69 kuna, u crnoj i sivoj boji. Skuplji proizvođači nude ih i u kožnim varijantama, a ponekad ove rukavice izgledaju kao iz budućnosti.

 

open-etre-fivepoint-texting-gloves-537x402

 

No, zašto naše obične rukavice ne mogu komunicirati s ekranom osjetljivim na dodir? Touchscreen je zaslon osjetljiv na električni naboj, a naše tijelo provodi struju. Obična rukavica blokira vodljivost našeg tijela, tako da prekida proces koji je potreban da bismo upravljali ekranom. Touchscreen rukavice imaju zato na vršcima prstiju utkane vodljive niti.

Pretpostavljamo da će uskoro mnogo više rukavica biti touchscreen friendly, te da će biti dostupne gotovo na svakom koraku. Korištenje mobitela, smart  telefona, tableta i phableta sve je više prisutno u našim svakodnevnim poslovnim, ali i privatnim aktivnostima, od zabave pa sve do ozbiljne komunikacije, što, naravno, utječe i na kreiranje modnih dodataka koji nam pritom trebaju. Nabavite si neke touchscreen friendly rukavice i zaboravite na smrznute prste!

Ili si ih sami napravite – treba vam vodljiva nit, vidi video.

 

 

hmprod
Ove rukavice u H&M-u koštaju 69 kuna

5.11 tactical screen ops duty gloves- range master tactical gear 12014-New-Arrival-Winter-Warm-Telefingers-Touchscreen-font-b-Texting-b-font-Gloves-Magic-Smartphone-Adultglidernorth faceSmartphone-gloves-4841ten-digit-touchscreen-gloves-22b6-0000001363140950touchscreengloves