Username *
Password *
Remember Me

I naša lica pričaju o nekim minulim vremenima: stilovi make-upa koje danas obožavamo nekada su nosile naše mame, bake, prabake...

Tuš? Šezdesete. Velika natapirana kosa, takozvana „bee-hive“ iliti košnica, debela crna crta na očima, svijetlo ružičaste usne i lagano rumenilo.

Crveni ruž? Dvadesete, takozvani 'flapper look'. Zalizana kosa, naglašene ali tanašne obrve, crveni, narančasti ili ružičasti ruž, ujednačen i mat ten.

Boje na kapcima? Osamdesete. Madonna i šarenilo. Raščupana kosa, 'speglana' u sitne valove. Sjajilo na usnama, boja fuksije. Više je više.

Nude look? Devedesete, vrijeme novootkrivenog minimalizma. Manje je više. Ne bez make-upa, već u bež nijansama. Svijetlo smeđa i njezine susjede definiraju mirnoću i jednostavnost nude look-a.

Tanki tuš na očima i rumenilo? Kovrče i valovi. Pedesete. Uređena, ne pretjerana naglašenost kose i šminke. Vrlo fino i uglađeno. Girl next door.

Plava kosa, crveni ruž i eyeliner? Legendarna Marilyn Monroe.

Smokey? Punkeri, sedamdesete. Crno razmazana, uredna ili neuredna šminka. Crna olovka. Tamni ruž, bez rumenila.

Stil je putovanje. Sami birate sredstvo, bio to make-up ili neki odjevni predmet. Pravila su postavljena u prošlom stoljeću, mi ih danas 'samo' kršimo. I mješamo kako nam  odgovara. Samo da bude 's mjerom'. Što god to značilo. Možda da ne bude baš „too much“…

Foto: prshots i tooklookbook

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location