Lakiranje je zakon!

  Svaki lak ima svoju priču i namjenu. Ako nosite žarko crveni, zasigurno se osjećate ženstveno, a ako je vaš odabir mint zelena, dojam koji želite ostaviti nešto je romantičniji i nježniji. I svakako moderniji, pošto su zelenkaste i plavkaste nijanse već nekoliko sezona u modi. Nokti su postali naš modni dodatak, gotovo svakodnevno ih revno mažemo, birajući boju laka baš kao što biramo odjevni predmet, stil, remen, cipele…

  loreal cr2

  Brojne poznate kuće dale su ove sezone veliku ulogu lakovima za nokte. Ne morate biti neka maherica u nail-artu da biste se zaljubili u nijanse koje čine dio stila. Nude nijanse uvijek su IN, kuće ih predlažu bez obzira na sezonu, bila ona vruća ili hladna. Jarke boje obično su hit ljeta, no ovoga puta, u ljetnim kolekcijama visoko zastupljene su i sedefasto plave i zelene na vrhu top-liste. Narančasta i ružičasta također se posvuda ponavljaju, dok su od efekata zanimljivi crack, sugar i slične neravnomjerne i nejednake teksture. Nosimo ih i na rukama i na nogama. Pošto su vodootporni, lakovi se postavljaju na sami vrhu zanimljivih trendova za plažu i ljeto. Ne ustručavajte se odabrati neki ludi pigment, nećete požaliti!

  Za postojanost svakako stavljajte pod-lak i nad-lak, tako da se ne brinete oko manikure i do tjedan dana. Ako vam raste kožica oko noktiju, ne režite je, već je gurajte prema unutra, svaki manikir-set ima poseban štapić za to. Nokte režite prema prirodnom obliku nokta i koristite ne-metalne rašpice koje ne oštećuju nokat.

   

  avon

   


  CRVENA – ljubav, strast, dominantnost, stimulans. Ova boja je snažna i zaustavlja promet, zaokuplja pozornost. Miješanjem s komplementarnim bojama dobivamo tamno ružičastu ili bordo, pa, ako vam je dosadio vaš crveni lak, pomiješajte ga s nekim drugim. Ova boja također potiče mišićnu snagu i stimulira tjelesna osjetila i cirkulaciju.

  NARANČASTA – hrabrost, prijateljstvo, toplina, pozitivna energija. Nose je i Budisti, upravo kako bi naglasili posvećenost duhovnom razvoju i strpljivosti.  Chanel-Lete-Papillion-Polish-Collection

   

  ŽUTA – inteligencija, radost, organizacija i sjaj. Po prirodi je najbliža vidljivom svijetlu, te je najosjetljivija. Djeluje poticajno i jako je ugodna oku, baš zato što simbolizira Sunce.
  ZELENA – Zdravlje, priroda, nada, rast, svježina. Hladna je i suprotna crvenoj, te je smatramo bojom za smirenje i opuštenost.

  clinique

  PLAVA – Smirenost, atistokracija, sigurnost i lojalnost. Iako je hladna boja, mnogi je doživljavaju kao smirujuću baš kao i kod zelene. Poziva na meditaciju i duhovni rast.

  LJUBIČASTA – Hladna je, vežemo je uz čarobnjaštvo i vjeru. Mistična je i samozatajna, odlična na malim površinama, a nešto neobičnija na velikim. Treba paziti kad je na odjeći, da ne djeluje previše teatralno.

   

  dior

   


  CRNA
  – Elegancija i klasika, gothic i dark stil, emotivna hladnoća i zatvorenost. Usprkos tome, vječno predivna.
  BIJELA – Svježina, lakoća, nevinost, poštenje. Lagana i divna u svakoj varijanti, a kao lak za nokte – super moderna…

   

  essie2013

  giv cr

  loreal cr

  MAC-BB-Nail-Lacquers-7050

  punk-pink-ss13

  sally hansen cr

  syl2

   

  ysl