Username *
Password *
Remember Me

Pa tko nije lud za štiklama... Ne? Onda priznajte, koliko balerinki imate? Cipele su posljednjih deset godina postale istinski fetiš. Ima cura koje kupuju pa trpaju gepek jer ne daju da im dečki ili muževi vide koliko parova imaju. Iza sjedala, ispod sjedala. Čudo jedno koliko u automobil stane cipela. Neke brojku otvoreno ističu tek u društvu najboljih frendica, druge tajnovito obilaze sniženja, kojih je danas na svakom koraku, te gruvaju nove modele pod krevet. A ima i onih koje jednostavno svjesno priznaju svoju ovisnost. I sve su oko nas. Zašto baš cipele? One su početak i kraj naše kombinacije. Zbog njih se krećemo kako se krećemo. Ako su niske onda smo brže. Ako su visoke onda smo nešto sporije, no ženstvenije hodamo. Bokovi idu lijevo-desno. U svakom slučaju cipele su strast, no zašto osjećamo krivicu kad ih imamo previše?

 

op

 

I koliko je to previše? Taj odgovor je relativan koliko i količina vode koju dnevno moramo popiti. Ha. Neki kažu dvije litre, neki manje. Sve je to stvar gledanja na stvari, u ovom slučaju broj naših omiljenih hodalica. Cipela će odrediti stil, lako će nas odvesti u neku retro sferu o kojoj sanjamo. Pedesete? Definitivno kitten-heel u špic. Sedamdesete? Debeli potplati i ultra visina kojoj stremimo. Seksi večer? Špic plus visoka potpetica cigareta oblika. Ubojito.

 

vvvv

 

Lijepa vijest: danas više ne moramo kupovati skupu cipelu da bi ona bila kvalitetna. Nađe se modela za stotinjak kuna, i to ne samo na popustu, koje uistinu izdrže sve i svašta. Samo treba dobro tražiti i istražiti. Jedan od likova koja je za to kriv svakako je Carrie iz legendarne serije Seks & Grad. Iako je nosila manolice, pna je štiklama, i općenito cipelama, dala onu jednu auru koja je veća od same potrebe da navučemo nešto na noge. Uostalom, tko više razmišlja o potrebi u ovom društvu opsjednutom novim i atraktivnim stvarima? Sve je estetizirano, volimo lijepo i to je gotovo najvažnije. Fotografije su svuda oko nas, volimo buljiti u fino izrađene elemente, oni su ono što nam vraća osmjeh na lice. I tko može reći da ih je previše? Ako vam se tekući račun konstantno crveni, e to je znak da treba povući ručnu. Presložite si ormar sa cipelama i uživajte u onome što imate. Ako skupljaju prašinu, šteta ih… Šećite lakim korakom i uživajte u kreacijama koje stil znače.

Foto: prshots / Steve Madden

 

vvv2

 

Komentari (2)

  1. dunjavk

hi i'm dunja and i'm shoe addict

  Attachment
 
  1. nail crazy

ok, volim šuze ali ne smatram da ih imam nešto pretjerano... i ne, više ne nosim štikle
ali one prozirno-zlatne laboutinke bih rado makar u ormar pospremila <3

  Attachment
 
There are no comments posted here yet

Komentiraj

Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location