Username *
Password *
Remember Me

Boja ima moć, a psiholozi tvrde da utječe na našu percepciju više nego što smo toga svjesni. Svakodnevno biramo boje prema trenutnom raspoloženju, a kad smo tmurni ili veseli, želimo da takva bude i naša odjeća. Dok se jedni ne izvlače iz crne, drugi nose samo šareno. Upravo ta stavka opisuje naš karakter, i iako te poruke često šaljemo nesvjesno, one su tu, htjeli mi to ili ne. Ipak, tu je jedna boja koja ne silazi sa svjetskih top lista – kraljica ružičasta i baš nju cure često biraju. Upravo ona sa svim svojim neodoljivim nijansama ima velik raspon karaktera.

op-toryburch

Tory Burch


Od najranije dobi djevojčice se nekako spontano odlučuju za rozu, iako se ponekad to čini kao nametnuto, a kako godine idu, sve više poželimo neku snažnu nijansu poput opojne ružičaste: duboke, konkretne i koketne! Kako god bilo, rozu ne biramo slučajno. Ona nam se desi u trenucima kad točno znamo što želimo. Baby ružičasta naklonjena je više romantičnim karakterima, dok je fuksija znak odlučnosti i želje za uspjehom. Posvuda je vidimo i u neon varijanti: simbolizira futurizam i pogled u pozitivnu budućnost.

 

dior ss2013 20

Dior


Roza je idealna i općenito u situacijama kad se moramo odjenuti vrhunski, pa su vjenčanja, maturalne zabave i slične prigode savršena prilika da se izrazimo kroz tu prekrasnu i sveprisutnu boju. No, pripazite pri odabiru haljine – blijeda nijansa na apsolutno bijeli ten može izgledati isprano, ponekad je jaki pigment bolji odgovor na naše specijalne stilske potrebe. Ako ste malo preplanuli, jača je nijansa bolje rješenje… Roza je nedavno ulovila i svijet boja za kosu, pa su se najednom salonima proširili ombre pramenovi upravo u toj blijedoj nijansi koja zapravo odlično pristaje i plavušama i brinetama.

see by chloe ss2013 20See by Chloe

 

Kad je riječ o šminkanju, ona je strast na usnama, no volimo je i u obliku intenzivnih sjenila, sjajila i rumenila. Svatko od nas ima omiljenu ružičastu, a tu je i bezbroj nijansi koje su ove sezone dizajneri uvrstili na svoju listu omiljenih. Poput crvene, i ova boja nosi moć, privlači poglede i otkriva snažan stil. Plavušama savršeno pristaju nježni pigmenti, a brinetama oni tamniji, na granici sa zavodljivom ljubičastom.

Foto: prshots

mono
Look by Bipa / Baked mono sjenilo (24.90 kn) 

b
Prošli vikend centar Zagreba bio je u znaku roze: drogerijski lanac Bipa poklonio je slučajnim prolaznicima čak 10.000 torbi za plažu, koje su u svojoj karakterističnoj rozoj boji unijele vedrinu i živost na zagrebački Cvjetni. U torbama za plažu našli su se i promo uzorci kozmetičkih proizvoda, te kuponi za povoljniju kupnju.

ANN CHRISTINE 97 678 cr
New Yorker


41uzOyiDUcL
Starke u ženstvenom izdanju / Converse

 

littlewoods 6
Little woods