Username *
Password *
Remember Me

Minimalizam je elegantan način da trendovima kažete nek' se nose. Calvin Klein, odnosno u njegovo ime Francisco Costa i ekipa i dalje kreiraju kolekcije koje su toliko čiste i krojem dotjerane da se stvorila minimalistička scena na modnoj pozornici koja ne ide nikamo. Zavjesa se ne zatvara.

Kod minimalizma je stvar u tome što krojevi moraju biti savršeni. Nisu oni samo tako producirani i jednostavni kao što izgleda. To vam je kao kad gledate balet, cure lete po sceni s lakoćom, stvar djeluje lako kao perce. S minimalizmom je slično – mnogo rada, krojnih eksperimenata, da bi na kraju jednostavna kreacija posjedovala tu mirnoću i smirenost kakva se od minimalizma očekuje.

Boje su, naravno, jednostavne, čiste, jasne. Taj stil obično nadopunjuju jednostavne, asketski uredne frizure. Make-up – crveni ruž, kako sve ne bi izgledalo beživotno.

Nakita nema i poruka glasi – znam što želim, a to nije nakit. No za večer se minimalistički komadi nerijetko pretvaraju u čudo. Kulisa su ludim stilovima, prepuni kiča... Možete ih ukrasiti, kao da imate bijelu tortu kojoj treba više od šlaga i trešnje.

Ipak, minimalistički su komadi najljepši u svojoj jednostavnosti i čistoći. Kad ih ništa ne ometa. Nerijetko skulpturalni krojevi, na tragu popularnih japanskih dizajnera i njihova prepoznatljivog stila, uistinu zaslužuju i više od okretanja glave. Da ih promatramo i divimo im se.

Foto:prshots, tooklookbook

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location