EDITORIJAL: Šaroliko & šareno

    Uzorci su atraktivni, a boje intenzivne. Editorijal objavljen u portugalskom Vogueu za svibanj istražuje najšarenije komade ove sezone – očito je postalo da ih potpisuju Dior, Peter Som, Prabal Gurung, Dries Van Noten, Fendi i Missoni. Fotograf Kevin Sinclair snimio je Allu Kostromichevu u skakutavim pozama, u skladu s dinamičnim printom i slojevitim kombinacijama. Sve mora biti šareno – pa je Alla dobila pramenove u boji koje je osmislio frizer Yoichi Tomizawa. Make-up, također naglašenih pigmenata, potpisuje Fumi Akinakagawa.

    VoguePortugalAlla6

    Eklektičan stil, ovdje po zamislima stiliste Andrewa Holdena, opisan je odjevnim komadima i modnim dodacima koji su prepuni motiva, no ipak, u kombinacijama postoji neki likovni sklad – nijanse su na kosi i haljinama dosta slične, a ponekad se slažu i uzorci. Inače, motivi koji će si odgovarati uglavnom imaju sličnu zasićenost boje, pa bili oni i ekstremno šareni. To je jedno od pravila kako kombinirati uzorke, no, svakako da se oni mogu slagati i u drugim varijantama, jer pravila su ponekad tu da ih zaobiđemo… A moda jako voli pravila, ali samo zato da ih dobrano prodrma.

    VoguePortugalAlla1VoguePortugalAlla2VoguePortugalAlla3VoguePortugalAlla4VoguePortugalAlla5VoguePortugalAlla7VoguePortugalAlla8